nieuws

Tour de Bakker start morgen met 130 deelnemers

Nieuws 577

Morgen is het zover: maar liefst 130 deelnemers klimmen op de fiets voor de zevende editie van Tour de Bakker. Dat zijn er ruim 55 meer dan eerdere edities van de netwerkfietstoer voor het goede doel. De presentatie is in handen van sportcommentator Evert ten Napel.

Tour de Bakker start morgen met 130 deelnemers
De zevende editie van Tour de Bakker gaat 11 september 2018 van start. Archief Bakkerwereld

Organisator Harry van den Besselaar is er al maanden mee bezig om Tour de Bakker uit te breiden met nieuwe deelnemers uit zowel de bakkerij als het toeleverende veld. ‘Door nieuwe mensen toe te voegen, wordt het netwerken interessanter. En je ziet ook echt dat mensen wat hebben aan de contacten die ze op zo’n dag opdoen’, weet Van de Besselaar uit ervaring. Behalve fietsen kan er ook gewandeld worden. Bijna alle deelnemers komen door de productiehal van Benier/ Driem, onderdeel van de Kaak group.’

Leeft meer

Dit jaar leeft de toer nog meer dan andere jaren, mede door de #stastilchallenge die eraan gekoppeld is. Bakkers daagden de afgelopen weken andere bakkers uit tenminste één minuut stil te staan op de fiets, en daarmee stil te staan bij ons dagelijks brood dat niet voor iedereen in de wereld een vanzelfsprekendheid is.

(tekst loopt door onder de foto)

Het is ook mede daarom dat aan Tour de Bakker een goed doel gekoppeld is: de Baketainer van The Breadhouse. Deze bakkerij in een container kan in noodgebieden in de wereld worden neergezet om mensen die in nood zijn en honger lijden te voorzien van dagelijks brood. Tour de Bakker zamelt hiervoor geld in. De container is tijdens de Bakkersvak in Gorinchem voor het eerst te zien geweest.

Baketainers naar Senegal en Sierra Leone

Bakker Eric van Otten uit Enter is een van de drijvende krachten achter de Baketainer; hij heeft afgelopen maand met regeringsvertegenwoordigers in Senegal en Sierra Leone contracten  ondertekend om de mobiele bakkerijen naar beide landen te krijgen. Van Otten hoopt dat er voor de kerst in beide landen één Baketainer staat. ‘We willen eerst een goede pilot draaien zodat we kunnen onderzoeken waar we tegenaan lopen.’

Ook wordt gesproken over manieren om energie op te wekken en aan schoon water te komen, liet Van Otten eerder al weten. ‘Dat gebeurt in samenwerking met de TU Delft en Wageningen Universiteit (WUR). ‘Het gaat ook over de agri-sector en het onderwijs; deze landen hebben zelf geen goede bakgranen, daar hebben we het met de WUR over.’

Reageer op dit artikel