nieuws

Remmelzwaal geeft tweedaagse training chocolade-showstuk

Nieuws 584

Toppatissier Peter Remmelzwaal verzorgt in samenwerking met de Bakery Institute in Zaandam opnieuw een tweedaagse training voor het maken van een chocoladeshowstuk. De editie staat gepland op 9 en 10 november 2018.

Remmelzwaal geeft tweedaagse training chocolade-showstuk
Voorbeeld van een chocolade-showstuk. Door het te enten op deze tijd van het jaar, kan het showstuk na de training dienen als etalagemateriaal. Foto: Remmelzwaal

Na succesvolle voorgaande edities van de chocolade-showstuk-cursus, geeft Peter Remmelzwaal van het Nederlands Patisserie Team opnieuw een tweedaagse training voor het maken van een chocolade-showstuk. Dat gebeurt in de bakkerij van het Bakery Institute in Zaandam.

Tekening en aan de slag

Aan de hand van een tekening, uitleg en korte demonstraties gaan deelnemers aan de slag met het maken van hun eigen showstuk van ongeveer 80 centimeter hoog. ‘Je leert veel over de chocolade-basistechnieken, zoals werken met cacaoboter, airbrushen, mallen en vormen gieten, chocolade cutteren en modelleren’, zegt Remmelzwaal. ‘Ook worden er vragen behandelt zoals: Hoe moet je een showstuk ontwerpen? En waar moet je nu op letten met de opbouw van een showstuk?

Goed leermoment

De cursus is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met chocolade en meer wil leren. Tegelijkertijd kan het een goed leermoment zijn voor bakkers die bijvoorbeeld willen deelnemen aan patisseriewedstrijden zoals de Gouden Gard of de Dutch Pastry Award.

In de eigen etalage

Showstukken zijn blikvangers in de winkel en de etalage. Omdat het thema van de cursus goed aansluit bij de tijd van het jaar, is het showstuk na de cursus zeer goed bruikbaar als etalage-showstuk voor de eigen winkel.

Meer informatie en inschrijven kan via de website van het Bakery Institute.

Reageer op dit artikel