nieuws

Partners laten zich van beste kant zien op Bakeplus Event

Nieuws 1142

Het NBC in Wageningen vormde 17 september het toneel van het Bakeplus Event. Bezoekers kregen een pallet aan demonstraties, workshops en Event-kortingen aangeboden van de partners van de grondstoffenleverancier.

Partners laten zich van beste kant zien op Bakeplus Event
Beeld: Karin Geesink-Stegeman

Alle deelnemende partners van Bakeplus kregen een werkbank tot hun beschikking om de hele dag door te demonstreren en inspireren. De thema’s zijn divers. Zo zijn er demonstraties over de toepassing van fruffi’s, crème pâtissìère en verschillende chocoladedecoratie demonstraties. Ook het thema najaar en feestdagen komt uitvoerig aan bod.

Variëren met traditionele producten

Een terugkerend thema bij verschillende leveranciers is ‘verrassen met de middelen die je hebt’. Zo laat Dobla zien hoe je van een roomrol een Kerstengel kan maken. ‘Het is heel gemakkelijk om gebruikelijke producten in een nieuw jasje te steken, door de decoratie aan te passen’, vertelt vertegenwoordiger René Domstorff.

Ook Bakels laat zien hoe een populaire cheesecake zich makkelijk aan de verschillende seizoenen laat aanpassen. De herfstvariant kan bijvoorbeeld gemaakt worden met de Caramel Cream van Bakels afgetopt met noten.

De hazelnootspijs van Royal Steensma is goed te gebruiken voor een notenplaatcake. ‘Wij zijn hier niet op de beurs om nieuwe producten te laten zien’, zegt Gijs Kuijntjes. ‘Maar om de verschillende mogelijkheden van onze producten te laten zien. Bijvoorbeeld een chocolade cakemix waar je ook gemakkelijk een brownie mee kunt maken.’

Tartelette

De opkomende hype van tartelettes is bij verschillende leveranciers te zien. Bakels toont haar tartelettemix en Royal Smilde de kant en klare tartelettebodem.

Tussen alle mixen en grondstoffen vallen de kant- en klare kroketbroodjes en gevulde koeken van Royal Smilde op. ‘In deze tijd van personeelstekorten hebben bakkers steeds minder tijd om te produceren en zoeken dan naar andere oplossingen. Onze kant- en klare producten worden dan ook steeds meer afgenomen door bakkers’, vertelt accountmanager Corné Frik.

Bakvaste gele room

Dré Everstijn, patisserie-adviseur bij FrieslandCampina, zorgt voor de meeste beleving op de beurs. Hij maakt er met de bakvaste gele room (crème pâtissière) van Debic heerlijk geurende vlaaien en limoencakejes. ‘Normaal laat gele room zich niet goed mengen met zuur, dan gaat het schiften, maar deze crème pâtissière is daar wel geschikt voor. Daarom kun je heel goed variaties maken met bijvoorbeeld limoen’, zegt Everstijn.

Eindejaarsontbijt

Vandemoortele richt zich op het evenement op het eindejaarsontbijt en laat een range aan miniproducten zien. ‘Ieder jaar is er steeds meer vraag naar ons mini-assortiment. Tijdens Pasen, maar ook tijdens de jaarwisseling’, vertelt vertegenwoordiger Frank van Unnik.

Ook de Risso Chef van Vandemoortele wordt op de beurs nogmaals onder de aandacht gebracht. De frituurolie bestaat uit vijf verschillende oliën, waaronder palmolie. ‘Hierdoor is de olie hittebestendig en heeft een lange levensduur. Bovendien zorgt deze combinatie voor constante bakresultaten’, licht Van Unnik toe.

Ruby chocolade

De Ruby chocolade van Callebaut trekt veel bekijks. Iedereen is benieuwd naar de smaak van deze bijzondere chocolade. ‘Het cacaopercentage is 47,3 procent. Kwa smaak zit het tussen puur en melk in’, zegt salesmanager Peter Honders.

‘Er is ontzettend veel vraag naar de Ruby chocolade. Voorheen was de roze chocolade alleen verkrijgbaar in verpakkingen van 10 kilo’, vertelt Honders. ‘Vanaf 19 september verkopen we ook verpakkingen van 2,5 kilo. Zo is het ook voor de kleine bakker interessant om het te kopen.’

Fruitvullingen

De fruitvullingen van CSM hebben twee nieuwe smaken. Fruffi mango en Fruffi Siciliaanse citroen. Op de stand van CSM zijn deze smaken te proeven en de leverancier laat zien welke mogelijkheden er allemaal zijn met fruitvullingen. Denk hierbij aan amuses van mouse en taarten met fruitvulling.

Cool Baking

Ireks demonstreert op de beurs de voordelen van Cool Baking. De deegstukken van diverse desembroden worden direct uit de koeling gebakken. Met deze techniek kan een bakker op ieder moment van de dag vers, rustiek desembrood bakken, zonder dat hij hieraan extra veel tijd kwijt is.

Bekijk ook ons

Bekijk ook ons

Bekijk ook ons

Bekijk ook ons

Foto's

Reageer op dit artikel