nieuws

Nieuwe opleiding voor assistenten in de bakkerij

Nieuws 547

Het Ambacht Opleidingen is in samenwerking met het leerwerkbedrijf van de gemeente Emmen (Menso) en United Work B.V. in Emmen een opleiding gestart voor assistenten in de bakkerij. De aftrap van deze korte opleiding vond plaats op 18 september. De tien deelnemers leren de basisvaardigheden van het bakkersvak en kunnen uiteindelijk als assistent bakker aan de slag in bakkerijen. Na drie maanden opleiding krijgen de kandidaten een jaarcontract om zo meer werkervaring in de bakkerij op te doen.

Nieuwe opleiding voor assistenten in de bakkerij

Initiatiefnemer van deze samenwerking is Het Ambacht Opleidingen. Het doel is om nieuwe aanwas te creëren in de bakkersbranche, zegt Gert-Jan ten Napel van Het Ambacht. ‘We spelen in op de vraag naar nieuw personeel. Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van alle bakkers naar een hoger niveau tillen. Dat begint met laagdrempelige scholing met hoge vakkundigheid als resultaat. Zodra deze kandidaten instromen, kan er aan de huidige bakkers een ander soort opleiding aangeboden worden.’

Samenwerking

Het Ambacht is blij met de goede samenwerking met Menso en United Work. ‘Daarmee bieden we meer mensen een kans om hun kwaliteiten te ontwikkelen en in te zetten. In eerste instantie organiseren we deze opleiding in het Noorden van het land. Bij succes zal dit zeker verder uit worden gerold.’

Reageer op dit artikel