nieuws

Inschrijven voor vlaaikeuring in Week van de Limburgse bakker

Nieuws 497

De traditionele Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker gaat 6 oktober van start. Hoogtepunt van de week is de jaarlijks terugkerende Vlaaikeuring, die dit jaar de kreet ‘Draai de Vlaai’ meekrijgt.

Inschrijven voor vlaaikeuring in Week van de Limburgse bakker

In de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker is de jaarlijkse terugkerende vlaai- en broodkeuring opgenomen. Dit jaar kunnen de bakkers hun Kruisbessen Schuimvlaai en Zwarte Pruimenvlaai laten keuren. De ondernemer die deze twee vlaaien als beste maakt, mag zich een jaar lang de ‘Lekkerste vlaaienbakker’ noemen.

Keuring op 9 oktober

Naast deze wedstrijd-vlaaikeuring krijgen bakkers de mogelijkheid om ook een Luxe vlaai en een rozijnen-/krentenbrood te laten keuren. Dinsdag 9 oktober vindt de keuring plaats en op woensdag 10 oktober is de prijsuitreiking in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Volop consumentenaandacht

In de feestweek is er volop aandacht voor de ambachtelijke bakkers in Limburg en Zuidoost-Brabant. Iedere deelnemer aan de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker krijgt een promotiepakket met diverse  communicatie-uitingen. Dit jaar zit hier een levensgrote Bakkerspop met een rad bij. Bij aankoop van een vlaai mag de klant een draai geven aan het vlaairad en kan hij in de prijzen vallen.

Aanmelden via Bakeplus, Beko of Puratos

Volgens de organisatie belooft het weer een mooie week te worden, waarbij de ambachtelijke bakker zichzelf en het bakkersvak onder de aandacht kan brengen. Geïnteresseerde bakkers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met hun contactpersonen bij Bakeplus, Beko Coöperatie of Puratos.

Ook te volgen via Facebook

Via de Facebookpagina kunnen bakkers op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker.

 

Foto's

Reageer op dit artikel