nieuws

Foodblogger bedenkt ‘leuke’ lunches voor Roodenrijs

Nieuws 295

Meesterbakker Roodenrijs en foodblogger Reny Wildenberg slaan de handen ineen om de lunch leuker te maken. Samen laten zij in het filiaal van Roodenrijs in Wateringen gedurende vier weken zien hoe je eenvoudig een leuke, lekkere lunch maakt. 

Foodblogger bedenkt ‘leuke’ lunches voor Roodenrijs

De Westlandse bakker Roodenrijs en de foodblogger spelen met de leuke lunches in op de ‘broodblikkentrend’ die zij om zich heen waarnemen, legt Judith Barendse van Roodenrijs uit in het Algemeen Dagblad. ‘De broodtrommels zijn allang niet meer alleen maar gevuld met de welbekende lekkere, maar toch wat saaie boterhammen met kaas.’

Roodenrijs selecteerde vier producten en vroeg Wildenberg van MindYourFeed.nl om enkele recepten te bedenken. Dat heeft geleid tot een croissant met rucola, brie en rauwe ham, een zacht broodje met tonijnsalade, een spelt-eierkoek met fruitspread en een ‘Meestertje’ met geitenkaas en gegrilde groenten.

Het begint met juiste ingrediënten

Op zijn site legt Roodenrijs de leukste lunchrecepten uit: ‘De Leukste Lunch maakt u samen met uw Meesterbakker. Het begint met de juiste ingrediënten: vers brood, lekker beleg en wat fruit of groenten. Met een beetje creativiteit en inspanning kunt u elke dag verrassend lunchen. Wij helpen daarbij!’ Ook op facebook besteedt de bakker hier aandacht aan.

De lunchvarianten worden op de site uitgebreid beschreven en er worden bereidingstips gegeven. Over de Meesterjes schrijft de bakker: ‘Meestertjes zijn krokante meergranenbroodjes vol met zuidvruchten, noten en pitten. De lichtzoete smaak van de zuidvruchten combineert uitstekend met de smaak van gegrilde groenten. Ook geitenkaas en noten zijn een beproefde sensatie. Dit recept heeft dus alles in huis voor een echt genietmomentje. In het zonnetje, aan de keukentafel of op kantoor. Even tijd voor eten, even tijd voor genieten’.

Broodtrommelbriefjes

Om de lunch nog wat leuker te maken, bedachten bakker en blogger Broodtrommelbriefjes, want zelfs de allerlekkerste broodjes kunnen nog wel wat extra’s gebruiken. ‘Broodtrommelbriefjes zijn vrolijke kaartjes die gegarandeerd zorgen voor een glimlach bij de lunch! U krijgt ze cadeau in onze winkels en u kunt ze hier downloaden’, aldus Roodenrijs op zijn site.

Lunch mag soms ook alleen lekker zijn

Roodenrijs en Wildenberg willen de consument duidelijk maken dat een lunch soms ook alleen lekker in plaats van heel gezond mag zijn. ‘De volkoren boterham mag best eens ingewisseld worden voor een croissant. Zolang je het maar afwisselt en dit niet elke dag doet.’

Ontmoeting bij toeval

Roodenrijs en Wildenberg leerden elkaar in 2015 kennen, zo meldt het AD. Barendse: ‘Ik volgde de foodblog van Reny al via sociale media en ontdekte per toeval via Twitter dat ze m’n achterbuurvrouw is.’ Wildenberg was direct enthousiast toen zij gevraagd werd om met de bakker samen te gaan werken. ‘Ik voel me vereerd dat ‘mijn bakker’ zo enthousiast is over wat ik deel op mijn blog. Mijn bereik is wereldwijd, maar het is ook leuk om mijn recepten op lokaal niveau bekend te maken.’

Reageer op dit artikel