nieuws

Top-patissier Jurgen Koens start Pastry School 040 voor horeca

Nieuws 1191

Top-patissier Jurgen Koens en Tom van Woerkum van Pastryclub in Eindhoven starten in januari 2019 met Pastry School 040. ‘We richten ons met name op de patissier uit de horeca’, vertelt Koens aan Misset Horeca.

Top-patissier Jurgen Koens start Pastry School 040 voor horeca
Top-patissier Jurgen Koens

‘Het is een professionele patisserie-opleiding, waar we veel gaan werken met kruiden en specerijen. Dus niet de standaard ingrediënten’, verduidelijkt Koens. ‘De ingrediënten gaan we verwerken in bonbons, pralines, friandises, taartjes, petit fours en desserts.’

Tom van Woerkum

Jurgen Koens zet de Pastry School 040 samen op met Tom van Woerkum.

Het betreft een tweedaagse cursus die op de maandag en dinsdag gegeven wordt. Deelnemers krijgen een officieel certificaat. Koens: ‘We geven de cursus altijd met z’n tweeën, zodat we veel persoonlijke aandacht kunnen geven. Daarnaast wordt ieder kwartaal een internationale gast-chef uitgenodigd.’

Maximaal tien cursisten kunnen zich per keer inschrijven. De opleiding is internationaal. ‘We gaan het zowel in het Engels als in het Nederlands geven. Dit omdat we veel aanvragen hebben vanuit restaurants in het buitenland.’ Binnenkort gaat de website van The Pastry School 040 in de lucht en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

 

Over Jurgen Koens

Jurgen Koens startte als veertienjarige in de horeca en deed ervaring op bij sterrenrestaurant als De Kromme Watergang, De Swaen en La Gavroche. Hij werkte als chef patisserie bij Manoir Inter Scaldes, pastry cruiseship Navigator (Radisons Seven Seas), chef patisserie Maison van den Boer en was productontwikkelaar/demonstrateur voor Cnudde en Ambassadeur van het chocolademerk Cacao Barry. Koens opende in 2014 de Pastryclub gevestigd op Strijp S in Eindhoven.

Pastryclub is gevestigd in de voormalige machinekamer van de Philips Fabrieken. Een concept waarin een patisserie, chocolaterie, confiserie, salon de thé, proeverij en ijssalon met elkaar worden gecombineerd. Koens levert vanuit Pastryclub zowel zoetigheden voor de horeca als retail.

Wedstrijden

Koens viel tijdens verschillende wedstrijden in de prijzen met zijn bereidingen, onder meer tijdens de Culinary Olympics in het Duitse Erfurt in 2012. Voormalig medewerker van Pastryclub, Lyotta Hillen, won in 2016 op de Horecava in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap Patisserie & Desserts. Hillen ontving de beker uit handen van Stefan van Sprang van tweesterrenrestaurant Aan de Poel, docent patisserie Hans Heiloo en jurysecretaris Willem Himmelreich.

Reageer op dit artikel