nieuws

Starbucks opent nieuw concept met bakkerij en bar

Nieuws

Starbucks opent nieuw concept met bakkerij en bar

Koffiegigant Starbucks heeft een nieuwe formule geopend in de Verenigde Staten. De formule is een mix van bakkerij en bar en heet Princi.

In het centrum van Seattle is dinsdag 31 juli de eerste losstaande vestiging van de formule Princi open gegaan, meldt Distrifood. Het is de tweede poging van Starbucks om zo’n formule in de markt te zetten. In 2013 kocht Starbucks de keten La Boulange voor $100 miljoen (zo’n €85,6 miljoen), maar sloot alle vestigingen een paar jaar later.

Princi is een van oorsprong Italiaanse formule. Starbucks investeerde er in 2016 in en verwierf de licentie voor de internationale uitbreiding van de formule. De eerste Amerikaanse vestiging werd afgelopen november geopend bij de Starbucks Reserve Roastery in Seattle. Het is de bedoeling de formule uit te breiden naar andere Amerikaanse steden en verschillende wereldsteden.

Nieuw concept met volledige bar

De nieuwe vestiging in Seattle heeft de ovens centraal staan waar alle producten worden bereid onder de ogen van de klant. Het menu omvat onder meer bakproducten, pizza’s en belegde focaccia’s, waarbij alle ingrediënten uit Italië zijn geïmporteerd. Het menu wisselt gedurende de dag, waarbij in de middag ook Italiaanse aperitieven worden verkocht, waaronder cocktais, bier, wijn en sterke drank.

Reageer op dit artikel