nieuws

Recordaantal exposanten op Broodway

Nieuws 1615

Broodway is na drie jaar wachten terug met meer dan 275 exposanten. Van zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober staan vakmanschap, maar ook beleving en fun voor de bakkers, banketbakkers, chocoladebewerkers en ijsbereiders centraal in Kortrijk Xpo.

Recordaantal exposanten op Broodway
Sfeerbeeld van Broodway 2015

‘Met meer dan 275 exposanten is Broodway groter dan ooit tevoren. Voor u betekent dat meer nieuwigheden ontdekken, extra inspiratie en informatie, en meer contacten. Bovendien kunnen we uitpakken met een ijzersterk programma van vakwedstrijden en demo’s, waardoor Broodway 2018 echte hoogdagen voor ons vak worden. We hebben niet alleen ingezet op een sterke bezetting met sterke producten, zodat Broodway u kan informeren en inspireren. We willen u graag ook een fijne ervaring bieden zodat u op een ontspannende manier uw collega’s en leveranciers kan ontmoeten’, zegt Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway. De openingsuren van Broodway zijn dit jaar verlengd. Op zondag van 10.00-19.00 uur en op maandag-dinsdag-woensdag van 11.00-19.00 uur.

Meer dan 275 exposanten

Na de grote groei van het aantal exposanten in 2015, wordt Broodway dit jaar nog groter. Met meer dan 275 exposanten breekt de komende editie alle records. Zowel grote als kleine bedrijven en starters die innovatie en service hoog in het vaandel hebben staan, zijn te vinden op de beurs. Neem alvast een kijkje op www.broodway.be/exposanten. Op de website vindt u ook al een voorsmaakje van de nieuwigheden die de exposanten zullen presenteren. In totaal is er 30.000m² (5 beurshallen) aan inspiratie.

Willem Verlooy geeft op 1 oktober een demonstratie. Foto: Broodway

Vaktechnisch demo’s

In hal 1 worden meerdere demonstraties gegeven door verschillende vakmensen. Op het programma staan onder meer: Patrick Aubrion, Niek Bossaert, Sophie Castelain, Toon De Klerck, Christophe Declercq, Geert Jonckheere, Anthony Lams, Oliver Van Nueten en Willem Verlooy.

Wedstrijdprogramma

Tijdens deze editie van Broodway vinden diverse vakwedstrijden plaats, wat het vakmanschap de aandacht geeft die ze verdient.

 • Wisseltrofee Georges Boute op zondag 30/9
  Deelnemers aan de prestigieuze Georges Boute wedstrijd maken rond het thema “bewegen” een sierstuk uit eetbare grondstoffen. In het sierstuk zit één taart verwerkt. Organisatie: VABA, Ter Groene Poorte en IVVOB. (hal 2)
 • Bakery Awards op maandag 1/10
  Bakkers kunnen hun ambachtelijke nutrition brood, luxebrood en pistolets laten beoordelen door een jury van professionals. Een unieke kans om feedback van andere vakmannen over uw product te bekomen. Organisatie: Bakery Magazine. (hal 1)
 • De préselectie voor het Belgisch Kampioenschap Bakkerij op dinsdag 2/10
  Het thema is het sprookje “Belle en het Beest” waar de deelnemers met brood, viennoiserie en sierstuk de juryleden moeten overtuigen om hem/haar te selecteren als één van de finalisten voor het BK 2019. Organisatie: Richemont Club België. (hal 1)
  Inschrijven kan nog tot 1 september! Meer info & het inschrijvingsformulier via www.broodway.be
 • De Innovation Awards
  Deze Awards zetten de beste nieuwe producten van de beurs in de kijker in hal 3. Dit wordt zo de perfecte uitvalsbasis om nieuwigheden te ontdekken. Er worden 3 prijzen uitgereikt; Innovation Award Food, Innovation Award Non-Food en de Publieksprijs: stem tot en met dinsdag 2 oktober om 16.00 uur op het product van uw keuze en bepaal zo mee wie de Broodway Publieksprijs wint. U kan uw stem uitbrengen op vertoon van uw bezoekersbadge.

Meat Expo

Doordat Meat Expo gelijktijdig plaatsvindt met Broodway, kis het eenvoudig om ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen met de collega’s uit de slagerij- en vleessector.

Gratis toegang

Professionals uit de bakkerijsector bezoeken Broodway gratis mits voorregistratie op www.broodway.be met code 749. Met uw bezoekersbadge van Broodway heeft u ook gratis toegang tot Meat Expo. Zonder online registratie betaalt u aan de ingang €10 per persoon.

Reageer op dit artikel