nieuws

IJssalon De Roset scoort met banketbakkerijs

Nieuws 1376

IJssalon De Roset in Castricum blijft goede zaken doen. Met de aanhoudende tropische temperaturen belandt het echte banketbakkersijs vanuit de ijsmachine dezer dagen gretig in de hoorntjes. Klanten genieten van het romige verse ijs.

IJssalon De Roset scoort met banketbakkerijs
IJsmaker Jeroen Koning van ijssalon De Roset maakt ijs met verse melk, slagroom, suiker, vers fruit en echte ingrediënten.

Het ijs van verse melk, slagroom en suiker van echte banketbakkerskwaliteit van ijssalon De Roset is gemaakt van eerlijke en verse ingrediënten. Iedere dag haalt banketbakker Martin Langeveld van Patisserie De Roset verse melk bij de boerderij van melkveehouders Willem en Arnold Res die om de hoek ligt. Het is een relatie die al meer dan veertig jaar duurt, want ook de voorgangers van bakker Langeveld kenden het geheim van verse melk.

Wanneer Langeveld de melk bij de ijssalon van zijn winkel heeft afgeleverd neemt ijsmaker Jeroen Koning het over. Hij doet na het pasteuriseren van de melk in de machine er slagroom en suiker bij en laat dit koken, koelen en rijpen tot mix voor romig ijs.

Echte ingrediënten

De ijsmaker voegt vervolgens aan deze basis de smaken van echte ingrediënten toe: vanillestokjes, gesmolten chocolade en gebruneerde hazelnoten. Of vers fruit, want ook aardbeien en kersen en dergelijke komen dagelijks vers van de fruitteler in Castricum.

De klant in de salon kan kiezen uit een assortiment van dertig ijssmaken. ‘Favoriete smaken zijn hazelnootijs, gemaakt van vers gebruneerde hazelnoten, en Monchou, eveneens een ijsje dat het erg goed doet door de verse roomkaas en bosvruchten die we erin gebruiken’, zo ziet de ijsmaker. ‘Marsepeinijs gaat daarnaast erg hard. Steeds meer jeugd kiest ook voor deze smaak. Met dit warme weer zijn onze fruitsmaken erg populair. Deze bereiden wij met uitsluitend vers fruit, water en suiker.’

Klanten happen genietend in het echte banketbakkersijs van De Roset in Castricum.

Verwen- en genietproduct

De klanten zien volgens hem een ijsje echt als verwen- en genietproduct. ‘We merken dat de consument steeds meer kiest voor kwaliteit. Onze klanten kiezen dan ook bewust voor ons ijs omdat wij staan voor kwaliteit door het gebruik van uitsluitend verse romige melk, vers fruit en andere pure ingrediënten zoals hazelnoten, vanille en chocolade. Wij gebruiken dus geen pasta’s, kleurstoffen of andere smaakstoffen.’

Jeroen Koning staat met de kwaliteit van het ambachtelijke ijs op een hoog stabiel niveau. IJssalon De Roset viel al meerdere malen in de prijzen van het Patisserie College.

Reageer op dit artikel