nieuws

BoulangerieTeam volop in training voor IBA Cup München

Nieuws 733

BoulangerieTeam volop in training voor IBA Cup München
Michel Schröder en Hans Heiloo werken geconcentreerd. Foto: AMR

Het BoulangerieTeam is de afgelopen dagen volop in training geweest voor de IBA Cup in München. Michel Schröder en Hans Heiloo treden daar 15 september aan om uit te blinken met het thema: the Universe.

Welke producten het BoulangerieTeam gaat maken in München, moet nog even geheim blijven, maar het hele pallet aan producten ziet er gelikt en veelbelovend uit. Met het showstuk als hoogtepunt.

Hans Heiloo en Michel Schröder hebben vrijdag, zaterdag en zondag volop getraind om zowel de producten goed op smaak te krijgen, het showstuk te optimaliseren als binnen de tijd alle vijftien producten klaar te krijgen.

De bakkers zijn tevreden na de intensieve trainingsdagen. Michel Schröder: ‘We hebben het nu voor 90 procent voor elkaar. Op details moeten we nog wat dingetjes aanpassen.’

Tijd is de grootste uitdaging

Tijd is de grootste uitdaging, zegt Hans Heiloo. ‘Binnen 7 uur moeten de producten gereed zijn, inclusief het schoonmaken van de werkbanken en de werkomgeving. ‘Ook moeten we de jury laten zien dat we als team goed op elkaar ingespeeld zijn’, zegt Hans Heiloo. ‘Het is nu de vierde tijdstraining die we erop hebben zitten. Als we de producten eruit krijgen zoals nu, komt het goed.’

Dat tijd is de grootste vijand tijdens een wedstrijd, bevestigt Roel Tegels. Hij nam in 2012 samen met Geert Vreugdenhil deel aan de IBA-Cup. Tegels was zondag bij de training om Schröder en Heiloo adviezen te geven.

Elf andere teams

Het BoulangerieTeam neemt het in München op tegen elf andere teams. Schröder en Heiloo treden de eerste dag aan. Er komen vier teams tegelijkertijd in de ring. Op zondag en maandag kunnen de Nederlanders zien hoe de concurrentie het doet; maandag 17 september om 17.30 uur volgt de uitslag.

De punten

De boulangers kunnen de punten scoren op de volgende onderdelen:

a.) Brood – maximaal 20 punten
b.) Kleinbrood en partyrood – maximaal 20 punten
c.) Getoerd gerezen – maximaal 20 punten
d.) Showstuk – maximaal 20 punten
e.) Presentatie – maximaal 20 punten

Reageer op dit artikel