nieuws

‘Bakkers moeten bewust zijn van kansen voedingsvezels’

Nieuws 965

Het is belangrijk voor bakkers om met een goed verhaal naar buiten te komen over hun producten richting de consument. ‘Bakkers hebben lekkere én gezonde ingrediënten in handen, maar zouden er nog veel meer mee kunnen doen’, zegt Astrid Kühlkamp, account & programmamanager van Wageningen Academy. Daarom biedt Wageningen Academy, samen met het European Bakery en Innovation Centre (EBIC), een ééndaags programma aan bakkers om hen bewuster te maken van de kansen die er zijn met voedingsvezels.

‘Bakkers moeten bewust zijn van kansen voedingsvezels’
Foto: Shutterstock

Al jarenlang wordt bij Wageningen Food & Biobased Research onderzoek gedaan naar de specifieke werking van verschillende soorten voedingsvezels. Onderzoeker Dr. Jurriaan Mes is gespecialiseerd op dit vlak en zal de meest actuele en relevante kennis delen in een speciaal seminar.

Meerdere sprekers

Daarnaast zijn er op het seminar ook andere sprekers, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk. Zij vertellen over de toepassing van voedingsvezels in producten (Ing. Martijn Noort, Susanne de Raaij), de werking van vezels in het lichaam (Hanneke van Essen, Marloes Smink) en de consumentenwaardering van nieuwe producten (Dr. Monique Vingerhoeds).

Suikers

De voedingsvezel inuline, gewonnen uit de cichorei, is één van de nieuwe manieren om natuurlijk en caloriearm zoet toe te voegen zonder gebruik van geraffineerd suiker. Ligt hierin de oplossing om ons hoge suikergebruik naar beneden te brengen? Matthew de Roode van Sensus vertelt u er alles over.

Informatie en aanmelden

Iedereen met interesse in de toepassing van voedingsvezels in voedingsproducten en de gezondheidseffecten hiervan, is van harte welkom op het seminar Vezels & Gezondheid op maandag 24 september 2018 in het EBIC in Papendrecht. Meer informatie en opgeven kan via de website van Wageningen Academy.

Bron: FoodPro Network
Reageer op dit artikel