nieuws

Vlaamsch Broodhuys Amsterdam moet horecameters inleveren

Nieuws

Vlaamsch Broodhuys Amsterdam moet horecameters inleveren

Vlaamsch Broodhuys in Amsterdam-Zuid moet het aantal vierkante meters dat in gebruik is voor horeca terugschroeven. Dat heeft de rechter bepaald nadat de verhuurder van het pand, Bouwinvest, een kort geding had aangespannen. De bakkerijwinkel moet ruimte maken voor Bar Alt.

Vlaamsch Broodhuys opende twee jaar geleden het Baker’s Café aan het Stadionplein in de hoofdstad. Klanten kunnen daar terecht voor een ontbijt, lunch, high tea en borrel. De opzet van het concept is een moderne mix van buurtcafé en ambachtelijke bakker.

Te weinig ruimte voor restaurant Bar Alt

Voor de opening kreeg het Vlaamsch Broodhuys een vergunning om 67,1 vierkante meter te gebruiken voor een restaurant en terras. Bij een nieuwe aanvraag van Bar Alt voor een vestiging in hetzelfde gebouw ging de gemeente echter uit van 141 vierkante meter aan horeca bij het Vlaamsch Broodhuys, wat gelijk staat aan de gehele winkel. Daardoor was er voor Bar Alt geen horecaruimte meer beschikbaar.

Bouwinvest stapte naar de rechter

In het contract van Vlaamsch Broodhuys staat dat er slechts 30 vierkante meter als ondersteunende horeca voor de bakkerswinkel is toegestaan.  Omdat het Vlaamsch Broodhuys weigerde het aantal horecameters terug te dringen, stapte Bouwinvest naar de rechter. Die heeft besloten dat de bakkerswinkel zich aan zijn huurovereenkomst moet houden en maximaal 67,1 vierkante meter voor horeca mag gebruiken. Bar Alt krijgt op zijn beurt de beschikking over 285 vierkante meter voor zijn bierrestaurant.

Reageer op dit artikel