nieuws

Puratos lanceert duurzaamheidsprogramma in Papoea Nieuw Guinea

Nieuws 399

Puratos lanceert duurzaamheidsprogramma in Papoea Nieuw Guinea
Foto: Puratos

Na een succesvolle introductie van het duurzame programma Cacao-Trace in Vietnam, Ivoorkust en Fillipijnen lanceert Puratos dit duurzaamheidsprogramma nu ook in Papoea Nieuw Guinea.

De eerste stap van het programma is het aanpassen en standaardiseren van de fermentatie van de cacaobonen van 60 lokale post-harvest centra om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van Cacao-Trace. Door het controleren van het lokale fermentatieproces weet Puratos de kwaliteit van de bonen significant te verbeteren. Het resultaat: chocolade van hoge kwaliteit.

Aangepast droogproces

In aanvulling op het vaststellen van richtlijnen op het gebied van fermentatie en kwaliteitscontroles heeft Puratos ook het droogproces aangepast. Hiermee wordt bereikt dat PNG cacaobonen hun volledige, authentieke smaakprofiel behouden, wat zeer belangrijk is omdat men in deze regio doorgaans een droogproces boven open vuur gebruikt dat zorgt voor een rokerige smaak.

Bekijk ook

Bekijk ook

Monitoring en verbeterproces

Nu de basis van het programma geïmplementeerd is, vindt monitoring en een continu verbeterproces in lijn met de Cacao-Trace standaarden plaats. In de zes maanden dat het programma loopt, heeft het al een zeer positieve impact op de omgeving en de leefomstandigheden van de bevolking ter plaatse. De volgende stap is het implementeren van de Chocolade Bonus. Deze zal de leefomstandigheden van de lokale bevolking nog verder verbeteren. Uiteindelijk zal het Chocolade Centrum ook nog biologisch gecertificeerd worden, wat zal resulteren in duurzame en biologische chocolade. De chocolade zal in het najaar van 2018 beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel