nieuws

Broodje Jantje lanceert Brrroodje Jantje-ijs

Nieuws 576

Met nog meer hete zomerdagen in het vooruitzicht heeft Broodje Jantje een ijsje gelanceerd dat niet alleen de smaak, maar ook alle kenmerken heeft van Broodje Jantje. Broodje Jantje is het populaire uitgaansbroodje uit Tilburg. De nieuwe ijssmaak is limited edition en is gelanceerd tijdens de Tilburgse kermis.

Broodje Jantje lanceert Brrroodje Jantje-ijs

De inspiratie voor Brrroodje Jantje-ijs was het bekende chocolade ijs met zout. Directeur van Broodje Jantje, Tim Wijdemans: ‘Een aantal jaren geleden maakte ik daar kennis mee. Het inspireerde mij en ik realiseer me dat het combineren van smaken in de komende jaren tot nieuwe ijssoorten zal leiden’.

IJs met brood en ui

Het ijs heeft de typische smaak van het Broodje Jantje en er wordt uitsluitend gewerkt met pure ingrediënten. Meester chocolatier Hein Geers (van Huize Geers aan de Piushaven in Tilburg) is erin geslaagd ijs te ontwikkelen met de herkenbare smaak van Broodje Jantje. Alle onderdelen van het Broodje Jantje zijn terug te vinden in het ijs en als garnituur worden brood en ui toegevoegd.

Broodje Jantje

Broodje Jantje bestaat uit speciaal gekruid gehakt met een krokant laagje, gebakken uien en een pittige tomatensaus op een lekker vers broodje. Wereldberoemd in Tilburg onder de naam ‘Jantje Rood’. Jantje is vandaag de dag in maar liefst acht varianten verkrijgbaar.

Jan de Kort, de bedenker van het 53 jaar oude Broodje Jantje, heeft het ijsje geproefd en zijn zegen erover gegeven. ‘De spannende smaak is overduidelijk die van Broodje Jantje. Ik ben trots dat ik deze innovatie mag meemaken. Het is een genot in je mond’, zegt hij daarover.

Limited Edition

Brrroodje Jantje-ijs is vanaf woensdag 25 juli in een limited edition in Tilburg bij Broodje Jantje op het Pieter Vreedeplein en bij Huize Geers aan de Piushaven. Een Brrroodje Jantje-ijs ervaring kost € 3,00.

Hét uitgaansbroodje van Tilburg

Ruim 35 jaar was Broodje Jantje verkrijgbaar in de automatiek van Jan de Kort aan het NS Plein. Jantje groeide in die periode uit tot hét uitgaansbroodje in Tilburg en omgeving. In 2005 nam Bonheur de rechten en receptuur van Broodje Jantje over. Sindsdien wordt de snack verkocht tijdens diverse grote publieksevenementen en in de locatie aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

Reageer op dit artikel