nieuws

Boon’s Markt betrekt brood van drie bakkers

Nieuws 1116

De tiende Boon’s Markt is een feit. Het is de vraag of de voormalige MCD in Barendrecht nog een supermarkt is te noemen. Een luxe delicatessenzaak die ook kw verkoopt zou wellicht een betere omschrijving zijn van de winkel. Zoals bedrijfsleider Martijn Bresser het omschrijft: ‘We hebben geen concurrent op versgebied.’ In de winkel wordt er gewerkt met brood van drie bakkers.

Boon’s Markt betrekt brood van drie bakkers
Foto's: Roel Dijkstra/ Dennis Wisse

Alsof ze in een buitenlandse supermarkt rondlopen, hoort Martijn Bresser om de haverklap van zijn klanten. Een groter compliment kan de Boon’s Markt-bedrijfsleider naar eigen zeggen niet krijgen. Sinds een jaar of zeven is hij bedrijfsleider in Barendrecht. Hij komt uit een echte Boon-familie. ‘Mijn oma was al afnemer bij Boon. Mijn vader was altijd MCD-ondernemer, meest recent samen met mij in Hellevoetsluis.’

Bedrijfsleider: Martijn Bresser

Vers speerpunt van de supermarkt

In Barendrecht voelt Bresser, naar eigen zeggen een echte Bourgondiër, zich als een vis in het water. Het marktgebied van zijn winkel kenmerkt zich namelijk door een hoog bestedingsniveau. Het geeft de bedrijfsleider de ruimte om in zijn winkel topkwaliteit versproducten te verkopen tegen flinke prijzen. ‘Ik koop aardig wat assortiment vreemd in, met name op versgebied maar ook dure wijnen. Ik heb van Boon de opdracht gekregen om deze winkel te runnen alsof ik ondernemer ben. We hebben hier veel uitzonderingen ten opzichte van andere Boon’s Markt- en MCD-winkels.’ In het verleden, toen de MCD in Barendrecht een ondernemerswinkel was, was de schoonzoon van de eigenaar slager. Vlees is sindsdien het speerpunt van de supermarkt.

Brood van drie bakkers

Naast vlees is brood een van de belangrijke categorieën in de tiende Boon’s Markt. In Barendrecht wordt gewerkt met brood van drie bakkers. Behalve de huisbakker van Boon gaat het om Jordy’s, een in Rotterdam en omstreken bekende broodwinkel, en Voordijk, een ambachtelijke broodwinkel uit Ridderkerk. Bresser: ‘Voordijk levert ook wel aan vestigingen van AH en Jumbo, maar wij hebben het meest uitgebreide assortiment, wat bijvoorbeeld ook Plus Verhoeven uit Rotterdam heeft.’ Het assortiment van Voordijk wordt apart gepresenteerd. Behalve brood heeft Boon’s Markt Barendrecht ook koek en gebak van de regionaal bekend bakkerij. Dat het assortiment in trek is, bewijst een ouder echtpaar, dat bedrijfsleider Bresser ongerust aanspreekt. Ze kunnen de koekjes van Voordijk niet vinden. Dolblij lopen ze even later weg, met de gewilde koekjes in hun wagentje.

Welvarend winkelgebied

Aanpalend aan de vleesafdeling is het nieuwste element binnen de Boon’s Markt-formule geplaatst, een counter waar verse kant-en-klaar-maaltijden ter plekke worden bereid. Het draagt bij aan de ambachtelijke uitstraling van de formule. Ook op deze afdeling is te zien dat de winkel in een welvarend marktgebied ligt: afhankelijk van het gewicht loopt de prijs van sommige (1persoons-)maaltijden op naar bedragen tussen de €7 en €8.

Forse investering

Het valt sowieso op hoe blij veel klanten reageren op de nieuwe winkel. Bresser verbaast het niks. ‘Er was vijftien jaar niet geïnvesteerd in deze vestiging. Hoewel de uitstraling nog steeds goed was, was de winkel versleten. Na de verbouwing hebben we dan ook niks meegenomen, nog geen pen. We hebben nergens op bespaard qua investering, alleen maar de beste materialen gebruikt. Voor het personeel is het nu een genot om hier te werken.’ Volgens de bedrijfsleider is het personeel een van de belangrijke factoren achter het succes van de winkel. Sommigen werken al 25 tot 30 jaar in deze supermarkt. ‘Kwaliteit en aandacht voor de klant staan voorop. We willen echt tijd hebben voor de klant. Vandaar ook dat er veel medewerkers rondlopen’, legt Bresser uit.

Vers loopt goed

Vooralsnog waardeert de lokale consument de inspanningen van Boon. Bresser wil geen omzetcijfers geven, maar vooralsnog worden alle verwachtingen overtroffen. Behalve de al genoemde afdelingen zijn onder meer de versgebrande noten, huisgegrillde kippen . verse Italiaanse luxe koekjes en de zelfgemaakte vleeswaren in trek. ‘Eigenlijk gaat het met alle vers heel goed’, zegt Bresser. ‘We gaan dan ook altijd voor topkwaliteit. Concurrenten? Die hebben we hier niet, als het om vers gaat.’

Reageer op dit artikel