nieuws

Bienefelt helpt Heerschap bij verdere ontwikkeling Biezunjer

Nieuws 479

Wereldkampioen Broodbakken Peter Bienefelt helpt het desemfruitbrood Biezunjer van Bakkerij Heerschap in Roggel verder te ontwikkelen. Op Linkedin en Facebook is hierover een mooie video te zien.

Bienefelt helpt Heerschap bij verdere ontwikkeling Biezunjer

Bakkerij Heerschap uit Roggel en omgeving heeft samen met Meester Boulanger en Wereldkampioen Broodbakken 2018 Peter Bienefelt & Elf Graden de Biezunjer verder ontwikkeld. Het concept is al in 2017 gelanceerd.

Heerschap biedt zijn klanten nu een kijkje achter de schermen van het bakproces met een video over Biezunjer, waarin Bienefelt uitleg geeft over het bereidings- en bakproces.

De basis van de Biezunjer broden is desem die Heerschap en Bienefelt zelf maken uit fruit. De natuurlijke gisten zorgen ervoor dat verder alleen bloem, water en een beetje zout nodig is. ‘Heerschap Biezunjer is puur brood zoals het ooit bedoeld is’, aldus eigenaar Stan Heerschap, die tevens eigenaar is van zes Jumbo-supermarkten.

Korte lijnen

‘Wat we nodig hebben zijn tijd en desem’, vertelt Bienefelt in de video. ‘Desem is een wonder uit de natuur. Dankzij een uniek proces maken we harde broodjes, stokbroden, pizzabodems en vloerbroden, gebakken op de vloeroven.’

(tekst loopt door onder de video)

Behalve het bereidingsproces van het deeg is ook het vervoer naar de winkels van Heerschap Biezunjer (bijzonder), legt Bienefelt uit. ‘We hebben tijd voldoende voor het vervoer omdat desembrood een lang proces kent. Het deeg wordt gekoeld vervoerd naar de nieuwste Jumbo in Leuken en daar vers afgebakken. Zo heeft de klant altijd vers brood, de lijnen zijn kort.’

Heerschap bakt voor eigen Jumbo-winkels

In de Jumbo-supermarkten van Heerschap is brood en banket van ambachtelijke kwaliteit verkrijgbaar. Afkomstig van de centrale bakkerij van Heerschap in Roggel, waar Stans ouders in 1966 het familiebedrijf begonnen. De Jumbo-ondernemer levert behalve brood aan zijn eigen supers en zijn bakkerswinkel in Roggel, ook aan enkele vestigingen van Spar en Coop. En Heerschap wil beleving creëren in al zijn bakkerijafdelingen.

In Bakkerswereld nummer 7, die 13 juli verschijnt, is een uitgebreide reportage over Bakkerij Heerschap en haar nieuwste Jumbo-winkel te lezen.

Foto's

Reageer op dit artikel