nieuws

Ambassadeur Oeganda ontvangt eerste Bake for Life Bananenbrood

Nieuws 585

Ambassadeur van Oeganda, Mirjam Blaak Sow, brengt 18 juli een bezoek aan de bakkerij van Brood&Ko in Bodegraven om het eerste Bake for Life Bananenbrood te ontvangen. Daarmee start Brood&Ko een actie om in Oeganda een bakkerij op te zetten. 

Ambassadeur Oeganda ontvangt eerste Bake for Life Bananenbrood
Kituyi verdient haar eigen geld met het bakken en verkopen van brood in haar dorp.

Met de verkoop van speciaal bananenbrood naar Oegandees recept steunt Brood&Ko de stichting Bake for Life. Stichting Bake for Life heeft bakkerijen in Oeganda waar gehandicapten, wezen en alleenstaande moeders werken en het bakkersvak leren. Met deze ervaring kan men daar niet alleen zelf voedsel bereiden, maar ook in het eigen levensonderhoud voorzien.

Erg enthousiast

Stefan van Daalen van Brood&Ko is erg enthousiast over de actie: ‘Net als wij zijn ook de mensen van stichting Bake for Life elke dag bezig met het bakkersvak. Dat wij hen op deze manier kunnen helpen is fantastisch.’

Ook Mirjam Blaak, ambassadeur van Oeganda bleek enthousiast. ‘Ik heb haar een e-mail gestuurd en ze reageerde heel positief. Ze was zelfs bereid om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Dat

Mirjam Blaak-Sow. ambassadeur van Oeganda. Foto: Ambassade van Oeganda

vinden wij een grote eer!’, aldus van Daalen.

Per broodje 50 cent naar Bake for Life

Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life. En daarmee is al snel hulp geboden. Van Daalen vertelt: ‘Bij 30 verkochte bananenbroden hebben we al een weegschaal bij elkaar

gespaard. En bij 300 bananenbroden kan er iemand worden opgeleid tot zelfstandig bakker. Maar eigenlijk willen we meer. Bij 5500 verkochte bananenbroden kan er een kleine bakkerij worden gerealiseerd! En dat is inclusief de opleiding voor drie mensen, het opzetten van de bakkerij zelf en een voorraad grondstoffen om mee te beginnen. Dat is natuurlijk het ultieme doel waar wij met onze klanten voor willen gaan.”

Meer info op de site

Woensdagmiddag om 14:00 uur ontvangt Brood&Ko de ambassadeur bij hun bakkerij aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven. Voor meer informatie over de actie kan men terecht op de website van de bakker.

Reageer op dit artikel