nieuws

Van Veen geeft opening Proof Bakery bijzonder tintje

Nieuws 478

Na een aantal weken proefdraaien opent Proof Bakery in Winkelcentrum Vathorst 23 juni haar deuren. Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen verricht 23 juni rond 14.00 uur de officiële opening.

Van Veen geeft opening Proof Bakery bijzonder tintje

Proof Bakery is een bakery café en opleidingsbakkerij voor ondernemers ineen. De bakkerij heeft een mooie eerste maand achter de rug, waarin veel mensen uit Vathorst en omgeving de weg naar het nieuwe bedrijf en de producten met een verhaal weten te vinden, laat initiatiefnemer Vicky Littlejohn van Proof Bakery weten.

Bijzonder tintje met Rudolph

‘Nu we de grootste klussen achter de rug hebben, de producten ontwikkeld zijn, het terras begint te lopen en de mensen enthousiast zijn over de beleving in de winkel, kunnen we vol vertrouwen volledig open gaan’, aldus Littlejohn. ‘Door de komst van Rudolph van Veen krijgt deze opening een extra bijzonder tintje.’

Het startersteam van Proof Bakery – v.l.n.r. Martin, Joan, Iris, Geert en Tarik. Vooraan initiatiefnemer Vicky Littlejohn. Foto’s: Proof Bakery

Littlejohn heeft Rudolph van Veen met een speciale reden gevraagd. ‘Tijdens mijn bakkerijopleiding liep ik stage bij Rudolph en hij introduceerde mij in een wereld van de bakkerij die ik nog niet  kende: waar gewerkt wordt vanuit de basisgrondstoffen, waar de liefde voor het vak elke dag voelbaar is, waar je leert van elkaar en waar gestreden wordt voor een betere en gezondere bakkerijsector. Dat idealistische vuurtje is bij Rudolph begonnen en daarom is het geweldig dat hij er op deze feestelijke dag bij kan zijn’, aldus Littlejohn.

Opleiding voor ondernemers in de dop

Het bedrijf is een opleidingsbakkerij waar de nieuwe ondernemers van bakkend Nederland worden opgeleid. Zij vormen gedurende één jaar het ondernemersteam van Proof Bakery en krijgen hier de ruimte om te experimenteren en bakkerij-ondernemerservaring op te doen. Littlejohn: ‘Zeker deze eerste groep valt met de neus in de boter, want álles is nieuw en moet met elkaar ontdekt worden. De vijf starters – Iris, Joan, Geert, Tarik en Martin – zijn sinds begin mei ook lange dagen aan het werk om alles zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen zodat we 23 juni een mooi feest kunnen vieren.’

Crowdfunding leverde €275.000 op

De start van Proof Bakery is mede mogelijk gemaakt met crowdfunding. Binnen een paar maanden werd ruim 275.000 euro opgehaald, genoeg om duurzame keuzes te maken voor de allerbeste machines en een prachtige stenen vloeroven die middenin de winkel staat. De bevlogen bakkerij-ondernemers in opleiding bereiden elke dag de producten op transparante wijze, in het zicht van de klant. Littlejohn: ‘Dat gebeurt met respect voor het ambacht door het gebruik van lange processen, desem en eerlijke ingrediënten.’

Foto's

Reageer op dit artikel