nieuws

Tour de Bakker opent met sta-stil-challenge

Nieuws 729

Tour de Bakker opent met sta-stil-challenge
Tour de Bakker wil onder meer geld inzamelen voor the Baketainer die wordt ingezet in noodgebieden. Foto: the Breadhouse

Een goed doel, een fietstour om te netwerken en een interessant bedrijfsbezoek. Deze elementen komen samen in Tour de Bakker die ditmaal wordt afgetrapt met een sta-stil-challenge: #stastilchallenge. De Tour ondersteunt tevens de Baketainer van the Breadhouse.

Tour de Bakker, op 11 september in de Loonse en Drunense Duinen, wordt dit jaar afgetrapt met sta-stil-challenge. Initiatiefnemer voor zowel de Tour als de challenge is Harrie van den Besselaar, die de toertocht al jaren organiseert. Eerst vanuit zijn werkgever Vamo, nu uit naam van de diverse sponsoren waaronder Easyfairs, Sonneveld, Royal Steensma.

Sta-stil-challenge

De sta-stil-challenge gaat morgen van start. Het is de bedoeling dat bakkers tenminste 1 minuut stil blijven staan met hun fiets en vervolgens vijf collega-bakkers, partners van bakkers of bekenden uit de toeleverende industrie uitdagen ook de challenge aan te gaan. Met die challenge vraagt de organisatie aandacht voor de fietstocht, maar vooral ook voor het goede doel waarvoor de Tour geld inzamelt.

Harrie van de Besselaar geeft zelf de aftrap voor de challenge:

(tekst loopt door onder de video – daar ook het stappenplan voor de challenge)

De Tour

De fietstocht is bedoeld voor bakkers, hun partners en medewerkers van toeleverende bedrijven, die willen netwerken en een gezellige en sportieve dag met elkaar willen doorbrengen. In voorgaande edities deden 75 tot 100 deelnemers mee aan de Tour; dit jaar wil de organisatie toe naar 175 bakkers. Dat laatste is ook van belang om het netwerk uit te breiden. ‘Er ontstaan echt mooie contacten tijdens zo’n dag’, zegt Harrie van den Besselaar enthousiast. ‘Bakkers die elkaar nadien opzoeken en helpen in de bakkerij bijvoorbeeld. Bakkersvrouwen die met elkaar optrekken. We willen het aantal deelnemers dit jaar heel graag uitbreiden, dat is voor iedereen interessant.’

the Breadhouse

Medemenselijkheid is eveneens inzet van de Tour: voor het goede doel the Breadhouse wordt geld ingezameld voor de Baketainer. Deze mobiele bakkerij in een container kan ingezet worden in nood- en oorlogsgebieden. De Baketainer – eerder dit jaar te zien op de Bakkersvak in Gorinchem – is mede een initiatief van bakker Erik van Otten uit Enter, die al jaren werkt aan noodhulp vanuit de bakkerij in diverse regio’s in de wereld. Voorheen gebeurde dit onder de naam Bakkers voor Bakkers, sinds enkele jaren heet het goede doel: the Breadhouse.

Stappenplan voor de challenge

*Pak een fiets uit de schuur.

*Kies een mooie locatie (voor de bakkerswinkel).

*Kies iemand die filmt.

* Kies 5 collega bakkers/dames die je uitdaagt

*Start met de woorden: 

    1. Sta stil challenge 2018.
2. Sta stil bij ons dagelijks brood.
3. Ik daag de volgende 5 collega’s uit:

* Deel dit op Facebook instagram
en maak daarbij gebruik van de volgende hashtags: #stastil #stastilchallenge #brood #bakker #tourdebakker #thebreadhouse #bakkerij

Met mountainbike of stadsfiets 

Bij Tour de Bakker kunnen deelnemers kiezen voor een fietstocht van 25 km voor mountainbikers, een route van 60 km met de tourfiets, of 20 km met de stadsfiets met een stop bij interessant bedrijf. Dinsdag 12 juni gaat de site van Tour de Bakker online, waar nadere informatie is te vinden.  Op facebook is Tour de Bakker eveneens te vinden.

 

Reageer op dit artikel