nieuws

Oot groeit toe naar 1 miljoen online granola-ontbijtjes

Nieuws 261

Het online ontbijtmerk Oot groeit snel. Oot heeft naar eigen zeggen in het afgelopen half jaar al tienduizenden granola-ontbijtjes online verkocht in Nederland en België. 

Oot groeit toe naar 1 miljoen online granola-ontbijtjes
De granola wordt ambachtelijk bereid. Foto: Oot

Over twee jaar wil het online ontbijtmerk Oot iedere maand 1 miljoen mensen gezond laten ontbijten met haar granola. Oot bezorgt verse biologische granola met alleen natuurlijke suikers in platte dozen bij de klanten in de brievenbus. Het concept voor het product dat alleen online kan worden besteld, is opgezet door Valentine van der Lande. Zij was voorheen oprichter van TenPages.com, het uitgeefplatform dat het publiek liet beslissen welk boek moest worden uitgegeven.

Van der Lande wil het met Oot anders doen dan de supermarkten. Grote ontbijtmerken verkopen producten waar weinig noten in zitten, die geen biologische kwaliteitsingrediënten bevatten en die niet vers zijn. Ze zijn bovendien vaak veel te zoet. Er staat in de supermarkt geen enkel merk dat zo lekker smaakt als wanneer je het thuis bakt.

Noten, pitten en zaden

In Oot zit altijd minstens 30 procent noten, pitten en zaden. Die zorgen voor een belangrijk deel voor de smaak, aldus de ondernemer. Het bevat geen geraffineerde suikers en maar heel weinig natuurlijke suikers, een derde van supermarktgranola’s en cruesli’s. Onze granola is 100 procent biologisch en wordt wekelijks vers gebakken met zoveel mogelijk Nederlandse ingrediënten.

Bij ambachtelijke bakker gebakken

Het product wordt gebakken bij een biologische en glutenvrije ambachtelijke bakker in Noord-Brabant. Welke bakker dit is maken we op dit moment nog niet bekend, laat Van der Lande weten. De granola wordt hier wekelijks vers gebakken op stalen platen in een traditionele heteluchtoven en af en toe omgeschept zodat het aan alle kanten bruin wordt. Omdat in een heteluchtoven de hitte alleen van de buitenkant op de plaat komt is de granola smaakvol en knapperig, hoeven er weinig suikers worden gebruikt en smaakt iedere hap net even anders, aldus Valentine.

Gerecyclede verpakking

Het product gaat vervolgens bij de bakker in een verpakking van zoveel mogelijk gerecycled en recyclebaar materiaal. Van der Lande: Onze verpakkingen zijn nog niet recyclebaar. De eerste kraftpapieren recyclebare zakken zijn inmiddels verkrijgbaar en die hebben we getest, maar daarin blijft de granola niet knapperig genoeg. Als er betere op de markt zijn gaan we weer testen. De dozen van Oot zijn van karton en kunnen dus bij het oud papier.

 

Reageer op dit artikel