nieuws

NBC peilt behoefte aan landelijke oliebollenwedstrijd

Nieuws 1200

NBC peilt behoefte aan landelijke oliebollenwedstrijd
Foto: Koos Groenewold

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) peilt onder de bakkers in Nederland of zij behoefte hebben aan een landelijke oliebollenwedstrijd. Het initiatief is ontstaan nu het AD stopt met de AD Oliebollentest.

De afschaffing van de jaarlijkse AD Oliebollentest is voor het NBC reden om de behoefte onder bakkers en banketbakkers te peilen aan een oliebollenwedstrijd. Het NBC onderzoekt niet alleen de behoefte maar ook de mogelijkheid daartoe. Dat gebeurt aan de hand van een vragenlijst die bakkers online kunnen invullen.

Mogelijke nieuwe opzet

‘Wij horen graag wat uw gedachten zijn rondom een oliebollenwedstrijd; anders dan de opzet van de AD Oliebollentest. Wilt u daarvoor een korte vragenlijst invullen? Invullen kost maar een paar minuten tijd. Op basis van de reacties en vervolggesprekken komen we bij u terug met een mogelijke nieuwe opzet’, zo schrijft het NBC in de begeleidende online-brief bij de vragenlijst.

Meer partijen die dit overwegen

Overigens met het NBC dat er meer partijen in de branche zijn die een wedstrijd overwegen. ‘Het kan zijn dat u via andere partijen een (soortgelijke) enquête ontvangt. Uiteraard wordt samenwerking onderzocht.’

Reageer op dit artikel