nieuws

Heerschap test nieuwe bakkerij in Jumbo

Nieuws 1238

Heerschap test nieuwe bakkerij in Jumbo
Stan Heerschap draait proef met een nieuwe bakkersafdeling in zijn Jumbo. Foto's Bert Jansen

In zijn woensdag geopende Jumbo in de Weertse wijk Leuken pakt bakker en supermarktondernemer Stan Heerschap uit met een nieuwe bakkerij-afdeling. Hij heeft er onder meer een zelfbedienings-snijmachine geplaatst.

Volgens Stan Heerschap is deze Jumbo met bakkerij de eerste supermarkt in het land, waar vlaaien worden gebakken. De bodem wordt nog wel in de centrale bakkerij gemaakt, maar in de supermarkt wordt deze afgebakken en gevuld met een frisse appel-citroenvulling, een kersenvulling, of een amandelpudding met abrikozen. In de winkel wordt naar wens van de klant slagroom toegevoegd’, zegt Heerschap. De vlaaien worden onder het nieuwe label  Heerschap Sublime verkocht.

Vloeroven

De bakkerij-afdeling is voorzien van een vloeroven. De Biezunjer-broodlijn van Heerschap wordt in Leuken uitgebreid. Dit desembrood was tot woensdag in al zijn winkels te koop in diverse varianten stokbrood, en meergranen-broodjes. ‘Daar is nu grootbrood bijgekomen, wat als deegstuk naar de winkel wordt gebracht, zegt Heerschap. De Biezunjer pizza desembodem, ook uit eigen bakkerij,  wordt in de winkel vers belegd.

Extra bezetting

De vernieuwingen hebben ook gevolgen voor de personele bezetting. ‘Er werken 20 personeelsleden in deze bakkerij-afdeling. Voorheen waren dat er acht’, zegt Stan Heerschap die zijn medewerkers op cursus heeft gestuurd bij zijn gediplomeerde bakkers in Roggel.  Behalve de eigen Heerschap-broden verkoopt Stan Heerschap ook nog steeds het ‘normale’ Jumbo-brood in al zijn vestigingen. ‘De klant moet wel kunnen kiezen natuurlijk’, zegt de ondernemer die na deze pilot overweegt de bakkerij-afdelingen ook in zijn andere vestigingen op deze manier op te tuigen. Bakkerij Heerschap 2.0 gaat dan naar al zijn Jumbo’s. ‘Maar we kijken eerst hoe hier de resultaten zijn’, aldus Heerschap.

Over Heerschap

Stan Heerschap heeft een centrale bakkerij in Roggel en in hetzelfde dorp ook een bakkerswinkel. Daarnaast runt hij zes Jumbo-supermarkten. Hij is zowel een bijzondere bakker, doordat hij Jumbo’s exploiteert, als een bijzondere Jumbo-ondernemer die een eigen bakkerij en bakkerswinkel heeft.

De Heerschap Groep gaat een nieuw hoofdkantoor en een hypermoderne ambachtelijke bakkerij bouwen op het bedrijvenpark Pannenweg II langs de A2 in Nederweert. Vanaf het voorjaar van 2019 zal Nederweert de modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland herbergen, van waaruit de zes Jumbosupermarkten van Heerschap in de regio en de bakkerijwinkel in Roggel dagelijks worden voorzien van brood en banket.

De supermarkten van Heerschap bevinden zich in Weert (vier vestigingen), Nederweert en Heythuysen. De huidige bakkerij in Roggel werd in 1979 geopend achter het ouderlijk huis van de familie Heerschap, dat thans dienst doet als hoofdkantoor, en werd destijds gezien als de crème de la crème onder de bakkerijen. Op de nieuwe locatie in Nederweert mag Heerschap zich qua productiefaciliteiten wederom gaan meten met de beste bakkerijen van het land. Hoewel het bedrijf de modernste bakkerijapparatuur gaat gebruiken, zal het ambachtelijk karakter altijd de boventoon blijven voeren. Ook duurzaamheid zal bij de realisatie van de plannen hoog in het vaandel staan.

Een uitgebreide reportage is te lezen in Bakkerswereld van juli.

Heerschap is actief op vele gebieden

Heerschap is actief op vele gebieden

 

Reageer op dit artikel