nieuws

Druk op de knop en groene slingers: Proof Bakery draait

Nieuws 1132

Druk op de knop en groene slingers: Proof Bakery draait
Rudolph van Veen en Vicky Littlejohn verrichten de officiële aftrap. Foto‘s: Proof Bakery

Onder grote belangstelling is zaterdag Proof Bakery in Amersfoort Vathorst geopend. Vicky Littlejohn en Rudolph van Veen gaven de officiële aftrap.

De opening van Proof Bakery door Rudolph van Veen gaf de officiële start van dit Bakery Café met opleidingscentrum een bijzonder tintje. Met een druk op de knop en groene slingers in de lucht is het officiële startsein gegeven op een centrale plek in Vathorst. Rudolph van Veen had mooie woorden over het nieuwe initiatief. Hij maakte een gedicht voor de starters.

‘Wat hebben wij een geweldig leuke officiële opening gehad zaterdag. Het had niet beter kunnen verlopen of kunnen zijn! We hebben ze niet geteld, maar er stonden zeker drie- tot vierhonderd mensen buiten in het prachtige weer te kijken naar de opening op het podium buiten’, laat initiatiefneemster Vicky Littlejohn weten. Littlejohn wil met Proof Bakery ook bijdragen aan de leefbaarheid in de jonge wijk.

Na opstartmaand nu vol in bedrijf

Proof Bakery is een bakery café en opleidingsbakkerij voor ondernemers. De bakkerij heeft een opstartmaand achter de rug, waarin veel mensen uit Vathorst en omgeving de weg naar het nieuwe bedrijf en de producten hebben weten te vinden. ‘Nu we de grootste klussen achter de rug hebben, de producten ontwikkeld zijn, het terras begint te lopen en de mensen enthousiast zijn over de beleving in de winkel, kunnen we vol vertrouwen volledig open gaan’, aldus Littlejohn. ‘We willen ook graag dat de ondernemers die hier in opleiding zijn, rijzen in hun ondernemerschap.’

Verrassingstassen vlug uitverkocht

Voor de opening maakte het team verrassingstassen die in 30 minuten waren uitverkocht. Littlejohn: ‘We zijn overladen met bloemen en cadeautjes, berichtjes, kaartjes en gelukwensen. De sfeer was goed, en onder het genot van een hapje en een drankje hebben we met elkaar dit mooie moment gevierd. Om 16 uur hebben we het terras weer tevoorschijn getoverd en het feestje nog even verder gevierd met al onze crowdfunders, familie en vrienden. Wat hebben wij genoten!’

Als de aftrap gezien mag worden als een voorbode van de toekomst, gaan Proof Bakery die bijzonder zonnig tegemoet, laat zij op facebook weten. Haar al eerder uitgesproken verwachting dat er in tien jaar tijd nog tweehonderd nieuwe Bakery’s komen, herhaalde zij nog eens.

Foto's

Reageer op dit artikel