nieuws

De Brabander ontwikkelt Ruby chocoladereep met mbo-studenten

Nieuws 546

De Brabander ontwikkelt Ruby chocoladereep met mbo-studenten
Chocoladeproducten die ontwikkeld zijn voor het nieuwe Crafted festival.

Meester Patissier Hidde de Brabander heeft met mbo-studenten een Ruby chocoladereep ontwikkeld. De repen worden donderdag 21 juni verkocht tijdens het nieuwe festival Crafted in Eindhoven. Hét festival waar creatief vakmanschap van mbo-studenten centraal staat.

Eindhoven is een uniek evenement rijker: Crafted. Hét festival waar creatief vakmanschap van mbo-studenten centraal staat. Eindexamenstudenten van het Summa College maken van hun afstuderen een feestje voor iedereen. De ambitie is om samen met studenten een beweging op gang te brengen om creatief vakmanschap anno 2018 op de kaart te zetten. Donderdag 21 juni bruist het van 18.00 tot 23.30 uur op Strijp-S in Eindhoven met modeshows, muziekoptredens, heerlijke hapjes en drankjes, woondesign, patisserie en meer.

Crafted wordt georganiseerd door studenten van Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Rock City Institute en Metal Factory. Bekende vakmensen hebben zich als ambassadeur verbonden aan het festival. Waaronder modeontwerper Bas Kosters, televisiechef Mounir Toub en Meester Patissier Hidde de Brabander.

Graduation show

Summa wil laten zien hoe innovatief, vooruitstrevend en kwalitatief hoogwaardig deze vorm van vakmanschap is. Deze ambitie wordt deels gesubsidieerd door Brabant C. Dit investeringsfonds financiert kunst- en cultuurprojecten van nationaal en internationaal niveau die Brabant op de kaart zetten. Het fonds is erg te spreken over de potentie en ambitie van het festival. En ambitie is er genoeg. Een graduation show voor het mbo neerzetten zoals we het kennen van de Design Academy Eindhoven, bijvoorbeeld.

Lees ook: Hidde de Brabander en Daan Hesseling nieuwe Meesters

Lees ook: Hidde de Brabander en Daan Hesseling nieuwe Meesters

 

 

Reageer op dit artikel