nieuws

Bun.Run bezorgt voor bakker Van Maanen ontbijt aan de deur

Nieuws 690

Bun.Run bezorgt sinds kort in Den Haag een compleet ontbijt vanuit de winkels van bakker Van Maanen in Scheveningen en Ypenburg. Buurtbewoners van de bakkers, de Runners, brengen het bestelde ontbijt volgens de aangegeven tijd bij de klanten thuis aan de deur.

Bun.Run bezorgt voor bakker Van Maanen ontbijt aan de deur

De pilot in Den Haag die Bun.Run eind vorig jaar aankondigde duurt tot september. Bakkerij Van Maanen in Rijnsburg die in de regio 52 bakkerswinkels heeft, wil de pilot vanuit de Hofstad op termijn verder uitbreiden.

Producten via extra service aanbieden

‘Wij zijn gestart met een pilot met Bun.Run, omdat bij ons langer al de wens speelde om te gaan bezorgen vanuit onze winkels. We zien hierin een mooie kans om de versbeleving richting consumenten te verhogen en onze producten via een extra service aan te bieden. En hoe mooi is het dan dat je dat kunt testen met een partij die daar al ervaring mee heeft?’, zegt Linda van Duijn van Van Maanen.

Bij ons speelde al langer de wens om te gaan bezorgen vanuit onze winkels

De pilot loopt tot september voor deze twee winkels. ‘Tijdens een tussentijdse evaluatie zullen we op basis van de behoefte bekijken of we nog meer winkels in de regio aansluiten. Dit is voor de pilot echter niet het uitgangspunt. Na afloop van de pilot beslissen we hoe verder: andere winkels, meerdere bezorgdagen, andere regio’s enzovoorts’, aldus Van Duijn.

Bestellingen via app

Bun.Run gebruikt voor de bestellingen van de bakkers een bestelplatform via een app. Andere lokale ondernemers kunnen de app ook als extra virtuele etalage inzetten voor de producten die zij nu op afroep kunnen aanbieden. Hierbij kunnen ze er dan ook voor kiezen om de bezorging zelf uit te voeren, altijd of op bepaalde momenten.

Bun.Run heeft in Den Haag ook een optie waarbij klanten eveneens bij andere winkeliers kunnen bestellen om een totaalbestelling te laten bezorgen, vertelt Martijn Lukaart, oprichter van de bezorgdienst. De buurtbezorgers voeren het ophalen en bezorgen van bestelling uit met eigen vervoer. Ze kunnen via een mobiele app aangeven of ze beschikbaar zijn. Het systeem bekijkt voor elke opdracht automatisch welke beschikbare Runner het dichtst bij is en een vervoersmiddel heeft dat bij de opdracht past.

In Wijk bij Duurstede al ervaring

Bakkerij Lagerveld in Wijk bij Duurstede werkt nu enige tijd met de buurtbezorgdienst. Bakkers Frank en Marco Lagerveld laten al ruim anderhalf jaar op vrijdag online besteld vers groot en klein brood via Bun.Run op zaterdagmorgen bezorgen.

Reageer op dit artikel