nieuws

Silowacht en BI houden kennissessie over kook- en aromastukken

Nieuws 880

Silowacht en BI houden kennissessie over kook- en aromastukken
Docent Hans Heiloo (l) geeft uitleg over kook- en aromavoordegen. Foto: Bakery Institute

Bakery Institute en Silowacht investeren in kennissessies voor bakkers over kook- en aromastukken. Op 28 mei kwam de eerste lichting bakkers naar Zaandam om zich te verdiepen in dit thema.

Het twaalftal deelnemers aan de kennissessie van Bakery Institute en Silowacht verdiepten hun kennis op het gebied van kook- en aromastukken voor zowel baguettes, wit busbrood als meergranenspecialiteiten. De bakkers kwamen uit verschillende hoeken van het land naar Zaandam voor de workshop.

Blijven innoveren van belang

Voor professionals in de bakkerij is innoveren van groot belang, motiveert het BI. Consumenten veranderen en de daarbij behorende vragen ook. Transparantie met een hang naar basis ingrediënten, vormen steeds meer het fundament van de bakkerijproducten.

De missie ‘Pak je voorsprong vanuit de oorsprong’ die Bakery Institute sinds de start in 2011 hanteert, is dan ook onverminderd populair. ‘Oorsprong wil zeggen: terug naar de basis in grondstoffen en vaktechnieken’, legt BI-directeur Tamara Hoogerwaard uit.

Samenwerking met Silowacht

Om die reden is het opleidingsinstituut een samenwerking aangegaan met Diosna/Isernhäger, in Nederland vertegenwoordigd door Silowacht in Zwolle. Samen nemen ze het voortouw in het delen van kennis over voordegen en vertraagde processen op desem.

Koen Mac Kenzie van Silowacht: ‘Door het toepassen van processen als fermenteren en thermische behandelingen (met warmte en water) aan je grondstoffen, haal je het mooiste in de natuur naar boven. Natuurlijke smaak- en aroma’s worden gevormd en dienen als basis voor de broodbereiding. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om zoveel mogelijk water te binden waardoor het brood langer mals blijft. De basiskennis over deze vaktechnische zaken ontbreekt nog op veel plekken.’

Volgende sessie op 1 en 2 oktober

Bakery Institute gaat de kennissessie omvormen tot de tweedaagse opleiding Kookstukken. Op 1 en 2 oktober 2018 staat de eerste editie gepland.

Reageer op dit artikel