nieuws

Proof Bakery Amersfoort volop aan het proefdraaien

Nieuws 4072

De Proof Bakery in Amersfoort-Vathorst is volop aan het proefdraaien. ‘Er moet nog het nodige gebeuren, maar we zijn alvast open voor de verkoop’, vertelt eigenaresse Vicky Littlejohn. De officiële opening is eind juni.

Proof Bakery Amersfoort volop aan het proefdraaien
Een van de wee prachtige toonbanken vol met producten. Foto’s: Proof Bakery

De Proof Bakery in Vathorst is een bakerycafé en opleidingsinstituut voor bakkerijondernemers ineen. ‘Het is al heel druk en we hebben ook al de nodige bakkerij op bezoek gehad’, vertelt Littlejohn. ‘Er moet nog wat gestukt worden en er zijn nog losse eindjes, maar de bakkerij draait en de kok is begonnen, dus we konden gaan proefdraaien. We zijn open voor brood, banket, koffie en thee.’ Littlejohn wil de kinderziektes eruit hebben voordat Proof Bakery eind juni officieel de deuren opent.

Voorziening om te eten en te drinken

Oprichter Vicky Littlejohn heeft deze locatie gekozen om de wijk Vathorst te voorzien van ambachtelijk brood- en banket en een zit- en eetgelegenheid voor de omwonenden. Vathorst kent die voorziening nog nauwelijks. Tegelijkertijd dient de bakkerij het doel om bakkers (carrièreswitchers) die overwegen zelf een bedrijf te beginnen, op te leiden in het ondernemerschap.

Bakkers en carrièreswitchers die een 9-weekse bakkerij-opleiding volgen aan het BI, hebben een goede basis om door te stromen naar Proof Bakery. ‘Als ze dat willen en de ambitie hebben een eigen onderneming te beginnen’, aldus Littlejohn.

Meer bakkerijen in Nederland

Haar ideaal is het aantal bakkerijen in Nederland te laten toenemen. ‘Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat bakkers terugkeren in het straatbeeld. Dat is wat we willen. Het is goed voor de sector, in rap tempo kunnen we er bakkerijen bij krijgen, waarvan we er inmiddels 30 hebben zien ontstaan vanuit het Bakery Institute: met relatief lage kosten en met de productie van desembrood gemaakt van eerlijke grondstoffen.’

Proof Bakery verwacht 200 nieuwe bakkerijen in 10 jaar tijd

Proof Bakery verwacht 200 nieuwe bakkerijen in 10 jaar tijd

Foto's

Reageer op dit artikel