nieuws

Open bakkerijweekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus

Nieuws 2176

Gerard & Suus Hardeman zetten in het eerste weekend van juni de deuren van hun biologische bakkerij in Wijk en Aalburg wagenwijd open voor hun collega’s.‘Iedereen is welkom!’, laten ze weten.

Open bakkerijweekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus

Gerard & Suus Hardman van Biologische Bakkerij Hardeman willen met het open bakkerijweekend  hun kennis en ervaring over basis- en enkelvoudige grondstoffen delen met vakgenoten. ‘Wij bakken al twintig jaar [h]eerlijk brood. Van biologische grondstoffen, zonder toevoegingen. Onze recepten zijn teruggebracht tot de essentie. Meer met minder is het adagium.’

Sterke groei in biologisch

Biologisch brood wint sterk terrein, ervaren de ondernemers. De afgelopen tien jaar verdrievoudigde de omzet van biologische voeding. In de supermarkten steeg de omzet van biologisch brood en banket zelfs met 26 procent. Vakgenoten trekken steeds vaker de conclusie dat die ontwikkelingen niet meer gaat stoppen. Hoe ga je daar als bakker dan in mee?

Het vraagt vakmanschap

Biologisch werken vraagt wat van je vakmanschap, is de boodschap. Door de toevoegingen weg te laten, is het product waarmee je werkt wat eigengereider. ‘Je moet dicht op de processen zitten en aanvoelen en begrijpen wat er gebeurt. Vandaar deze uitnodiging aan vakgenoten om mee te komen kijken. Onze bakkerij is open. Letterlijk – onze klanten weten dat ze door mogen lopen als Gerard en onze stagiairs in de bakkerij aan het werk zijn – en figuurlijk. Waarom geheimzinnig doen over werkwijzen en recepturen? Wij delen graag onze kennis en ervaring. Cees de Haan van Koopmans zei nog niet zo lang geleden: Geef één recept aan 30 bakkers, en je krijgt 30 verschillende broden.’

Breadworks en Bakkerijwereld vullen aan

Om het compleet te maken hebben de ondernemers Ralph Nieboer van Breadworks gevraagd om zijn specialiteit de Vienoisserie te laten zien. Jan van Snippenberg van Bakkerijwereld brengt nieuwe kneders en kleine ovens mee.

Speciale verzoeken

Bakkers die iets specifieks willen weten, maken of proeven kunnen dit laten weten via de mail, dan bekijkt het ondernemerspaar of het is in te passen in de planning: gerardensuus@gmail.com.

2 en 3 juni

De bakkerij aan de Torenstraat 2 in Wijk en Aalburg  is voor deze gelegenheid te bezoeken op:

  • zaterdag 2 juni vanaf 14.00 uur
  • zondag 3 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur
Reageer op dit artikel