nieuws

NBOV biedt prinses Beatrix Moederdagtaart aan

Nieuws 1834

De talentvolle patissiers Nick de Haas en Janna van Eijk hebben de Moederdagtaart aangeboden aan prinses Beatrix. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers.

NBOV biedt prinses Beatrix Moederdagtaart aan
De trotse makers samen met de NBOV-afvaardiging.

Beide patissiers mochten deze speciale Moederdagtaart aanbieden omdat zij afgelopen najaar in de prijzen vielen tijdens de vakwedstrijd Gouden Gard. De makers hebben de afgelopen weken samen getraind op het ROC van Amsterdam en waren trots op het eindresultaat. ‘Het is echt supergaaf geworden en het gekozen thema de Nederlandse koloniën komt goed naar voren’, zo vertelt Nick de Haas. Janna van Eijk vult aan: ‘Het sierstuk is een mooie eyecatcher en de felle kleuren van de taarten doen het ook goed!’

Indrukwekkend

De taart werd in ontvangst genomen door mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden en mevrouw Van den Bent, Persoonlijk Assistent van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Máxima. Beiden waren onder de indruk van het showstuk en de verschillende taarten.

De patissiers lieten zich inspireren door de voormalige Nederlandse koloniën. Zo bestond het chocoladeshowstuk uit scheepsonderdelen waarmee de koloniën werden bereikt: een scheepsmast met kraaiennest, kompas en houten vat. Om het showstuk heen stonden twee soorten taartjes. Een taartje van cheesecake geïnspireerd op de kolonie Nieuw-Amsterdam, het huidige New York, en een tropische verrassing geïnspireerd op de koloniën in ZuidAmerika.

Lisa Matthijssen wint Gouden Gard 2017

Lisa Matthijssen wint Gouden Gard 2017

Beschermvrouwe

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan Prinses Beatrix Beschermvrouwe is. De taart wordt gemaakt door talentvolle patissiers die deze eer krijgen vanwege hun topprestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard. In 2017 won Nick de Haas (werkzaam bij Hotel TwentySeven) de Zilveren Gard en Janna van Eijk (werkzaam bij Zoetegoed) de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, heeft de kandidaten op vaktechnisch gebied bijgestaan.

Foto's

Reageer op dit artikel