nieuws

IJssalon Talamini getroffen door grote brand

Nieuws

IJssalon Talamini getroffen door grote brand
Archief Bakkerswereld

Bij een grote brand in Twello is maandagochtend de ijsfabriek van Talamini volledig in de as gelegd. De fabriek levert ook ijs aan de horeca.

Met het warme weer de komende dagen is de brand een regelrechte ramp voor eigenaar Pietro Talamini, laat hij aan de Stentor weten. ‘We kunnen echt niet dicht blijven met deze dagen. We gaan open. Maar hoe het verder moet, weet ik nog niet.’

Ouderwetse ijsmachines

Talamini heeft zelf nog ouderwetse ijsmachines staan om ijs mee te maken. ‘Ik had net 1500 liter ijs besteld. Deze machine kan dat soort hoeveelheden niet maken, maar je moet wat. Hiermee kunnen we in ieder geval even vooruit, en dan zien we daarna verder’, laat de ondernemer aan de Stentor weten.

De ondernemer heeft ondertussen ook het aanbod gekregen om een productiehal in Apeldoorn te gebruiken die aan het einde van de maand vrij komt. ‘We kunnen er wat dat betreft zo in, alleen heb ik nog machines nodig. Het is de vraag of we daar zo een-twee-drie aan kunnen komen.’

Brand

De brand aan de Nijverheidsstraat in Twello ontstond bij het bedrijf Colors@Home, dat verf, behang en raamdecoratie verkoopt. Van daaruit sloeg de brand over naar drie belendende panden, waaronder dat van de ijsfabriek en een buitensportwinkel. Het pand van Colors@Home is verwoest. De staat van de andere panden is onduidelijk.

Lees ook: IJssalon Capri in Rotterdam verkoopt warm broodje ijs

Reageer op dit artikel