nieuws

Heerlijk&Heerlijk wordt weer Patisserie College

Nieuws 5150

Banketbakkersondernemersvereniging Heerlijk&Heerlijk heet weer het Patisserie College. Doel is de kwaliteit van de aangesloten leden naar hoger niveau te tillen en zo het aanbod van de retail te ontstijgen.

Heerlijk&Heerlijk wordt weer Patisserie College
Rick Out, managing director van Heerlijk & Heerlijk, legt uit waarom de organisatie kiest voor de naam Patisserie College. Foto: Henk Riswick

Met de naam Patisserie College keert Heerlijk & Heerlijk terug naar de naam van een van de twee bloedgroepen waaruit zij is ontstaan: Het Patisserie College en de Gulden Smaeck.

De naamsverandering is voorgelegd aan de 78 leden van Heerlijk & Heerlijk, die daarmee instemden.

Direct duidelijk voor de consument

Het Algemeen Bestuur heeft deze week besloten de naamsverandering door te voeren. Een van de redenen daarvoor is dat de naam Patisserie College voor de consument direct duidelijk maakt dat het om een banketbakkersgilde gaat. Ook moet de naam het imago van de aangesloten leden borgen. ‘Consumenten gaan naar de echte speciaalzaak voor het wow-effect. Daar willen we op focussen’, vertelt managing director Rick Out.

Weliswaar komt er eind van 2018 een nieuwe huisstijl voor het Patisserie College, maar de eigen huisstijl van de individuele leden is het merk waarmee de banketbakker zich bij zijn eigen klanten profileert. Het PC is een ondersteunend kwaliteitszegel.

Visie voor de komende jaren

De naamsverandering gaat samen met een visieplan voor de komende jaren, waarover binnenkort meer. Het Patisserie College ziet de noodzaak in van het werken aan kwaliteit en duurzaamheid van de leden. De kwaliteitsbeleving die de consument heeft als hij koopt bij een van de  leden moet goed zijn, legt Out uit.  ‘We streven naar een continu groei- en leerproces voor onze leden. Als de consument bij onze leden geld uitgeeft, moet dat product het ook echt waard zijn. De klant koopt gebak of heel goedkoop, in de retail of hij wil er echt geld voor uitgeven. Dan moet de kwaliteit ook heel goed zijn.’

 

 

Reageer op dit artikel