nieuws

Eerste Masters in Bakery Business gaat in juni van start

Nieuws

Eerste Masters in Bakery Business gaat in juni van start
Alle aspecten van het ondernemerschap komen aan bod, van financiën tot logistiek en personeelsbeleid. Foto: VMN

De mba-opleiding Masters in Bakery Business (MBB) krijgt definitief vorm. De kick-off heeft geleid tot een eerste training voor ondernemers en vooral hun stafmedewerkers in juli. De eerste opleiding is inmiddels volgeboekt.

De Masters in Bakery Business (MBB) is een compact MBA-traject voor filiaalbakkerijen met acht of meer vestigingen of die daar op (middellange termijn) naartoe willen groeien. Tijdens een kick-off in februari hebben de deelnemers kunnen proeven van het lespakket dat gedurende anderhalf jaar over acht volle dagen wordt uitgesmeerd. In de tussenliggende periode gaan de stafmedewerkers en ondernemers aan de gang met cases in hun eigen bedrijven.

Vooral voor stafmedewerkers

De intekening is inmiddels overschreden: twaalf ondernemers en hun stafmedewerkers, die vooral deze kar trekken, hebben zich kunnen opgeven. Friso Berghuis, initiatiefnemer van de MBB en de BakkerijMonitor, verwacht dat er na deze eerste MBB een tweede volgt.

Berghuis was er al snel sprake van een groot enthousiasme voor dit traject. ‘Het minimum aantal deelnemers hebben we snel gehaald. Om de kwaliteit van het traject te waarborgen hebben we een maximum aantal deelnemers moeten vaststellen.’

Specifieke bakkerijvraagstukken

Initiatiefnemer en programmanager Reinier Heijenberg is eveneens blij met de positieve reacties. ‘Een MBA opleiding die theorie en de specifieke bakkerijvraagstukken combineert is natuurlijk uniek, en dat de groep zo snel enthousiast heeft gereageerd is een bevestiging dat hier behoefte aan is. We gaan nu als initiatiefnemers hard aan het werk om de eerste meeting van juni voor te bereiden.’

Alle aspecten komen aan bod

Alle facetten van een reguliere mba komen aan de orde in de MBB, waaronder financiën, logistiek,  strategie, personeelsbeheer, innovatie en marketingcommunicatie. Het hoofdmenu zal elke keer worden verzorgd door docenten van instituut De Baak. De specifieke organisatorische vraagstukken die worden behandeld komen af van de deelnemende bakkers en de organisatoren.

Friso Berghuis schrijft elke maand een bijdrage voor Bakkerswereld over zijn BakkerijMonitor. Nog geen abonnee van Bakkerswereld? Vraag dan hier een kennismakingsabonnement aan

Masters in Bakery Business: nieuwe mba-opleiding voor bakkerijondernemers

Masters in Bakery Business: nieuwe mba-opleiding voor bakkerijondernemers

Reageer op dit artikel