nieuws

Bakker moet Taartenwinkel.nl forse boete betalen

Nieuws

Bakker moet Taartenwinkel.nl forse boete betalen
Archief Bakkerswereld

Een bakker is het leveren van taarten aan de concurrent duur komen te staan. De ondernemer, bakkerij Dam, moet na levering aan Toptaarten.nl en Taartbezorgen.nl een boete van 250.000 euro aan Taartenwinkel.nl betalen.

Dit vonnis dat de rechter vorige week uitsprak is fors milder dan de schadevergoeding van twee miljoen euro die de online taartenaanbieder oorspronkelijk had geëist: een miljoen voor Topgeschenken, dat de websites Toptaarten.nl en Taartbezorgen.nl exploiteert, en een miljoen voor levering van taarten aan supermarktketen Hoogvliet.

De bakker had volgens Taartenwinkel BV in Haarlem, de eigenaar van de webshop, een exclusieve samenwerking met taartenwinkel.nl om online taarten te verkopen. Hij leverde zijn banket ten onrechte aan de concurrerende aanbieders.

De rechtbank oordeelde dat de levering aan Hoogvliet geen schending van de samenwerkingsovereenkomst betekent omdat de supermarktketen niet door heel Nederland bezorgt. Een miljoen euro boete zou tevens voor Bakkerij Dam ‘tot een buitensporig en daarom onaanvaardbaar resultaat’ leiden, aldus de rechtbank. De rechter wees erop dat alleen het leveren van 1400 taarten aan Topgeschenken is vastgesteld, goed voor een omzet van ruim 26.000 euro volgens Taartenwinkel.nl.

Taartenwinkel.nl

Taartenwinkel.nl bakt en bezorgt taarten vanuit Utrecht door heel Nederland. De online banketbakkerij, in 2005 opgericht door Rogier Jansen en Eric van Noort, is inmiddels volgens hetzelfde concept uitgebreid met de website taeglichtorten.de in Duitsland en met boeketwinkel.nl en vinowinkel.nl, twee online winkels voor het bestellen en laten bezorgen van bloemen en wijn.

Reageer op dit artikel