nieuws

Borgesius-Bakkersland verder als Goedhart en Borgesius

Nieuws 18912

Borgesius-Bakkersland verder als Goedhart en Borgesius
(v.l.n.r.) Ton, Jan en Janet Borgesius.

Bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland gaat vanaf nu verder als vier zelfstandige bedrijven met namen Goedhart en Borgesius. De naam Bakkersland verdwijnt daarmee van het toneel.

De namen Borgesius en Bakkersland werden door elkaar gebruikt, er was vaak onduidelijkheid over, laat woordvoerder Patricia Usleeber weten. De naam Goedhart wordt nu gelanceerd.

De familie Borgesius, die in november 2016 Bakkersland overnam van Parcom Capital, neemt deze stap vanuit de wens duidelijkheid te krijgen over de bedrijven binnen de holding en flexibel te blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. Door het bedrijf te splitsen verwacht de familie haar klanten sneller, beter en efficiënter bedienen.

Goedhart en Borgesius

Goedhart Borgesius

Goedhart Borgesius en Jantje van der Veen. Goedhart vestigde zich in 1895 als bakker in Oude Pekela.
Foto: Borgesius

De zelfstandige bedrijven in de familieholding dragen de voor- of achternaam van Goedhart Borgesius, de oprichter van het bedrijf, die zich in 1895 vestigde als bakker in Oude Pekela.

Goedhart levert in drie aparte BV’s brood en -specialiteiten, gebak en belegde broodjes aan diverse retail-, petrol- en foodservice-klanten, in Nederland en het buitenland.

Borgesius levert brood en -specialiteiten aan Ahold Delhaize.

De drie Goedhart BV’s en Borgesius maken allemaal deel uit van dezelfde holding. Samen hebben ze twintig moderne bakkerijen en bieden ze werk aan meer dan 2.000 mensen.

Borgesius en Bakkersland fuseren

Borgesius en Bakkersland fuseren

Maatwerk

‘Alles wat we doen voor de klant is maatwerk. We proberen de trend van vandaag en morgen te vertalen in brood, gebak en belegde broodjes, met aandacht voor versheid en respect voor traditionele processen. Met de opsplitsing in zelfstandige bedrijven zijn we hier beter toe in staat’, zegt Jan Borgesius, die samen met broer Frits Borgesius de directie van de familieholding vormt.

Overname Bakkersland

In juni 2016 nam Borgesius alle aandelen van het vele malen grotere Bakkersland over. Na deze overname werd Borgesius-Bakkersland de grootste speler in de bakkerijsector.

Video

Bekijk hieronder de video waarin Ton Borgesius (operationeel manager bij Borgesius), Janet Borgesius (financieel directeur bij Goedhart Brood & Specialiteiten) en directeur Jan Borgesius de opsplitsing toelichten.

 

Reageer op dit artikel