nieuws

Puratos neemt Duitse tak Plange Bakery Ingredient over

Nieuws 1003

De Puratos Groep wil de Duitse Plange Bakery Ingredient Business overnemen van PMG Premium Mühlen Gruppe GmbH & Co. De overname wacht nog op goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteit.

Puratos neemt Duitse tak Plange Bakery Ingredient over

De directie van Puratos zegt verheugd te zijn om de ‘intentie tot overname van de Plange Bakery Ingredient Business’ te kunnen aankondigen. ‘Dit zorgt voor bredere aanwezigheid en grotere marktpenetratie van Puratos in de Duitse markt.’

De overname gaat om de Duitse tak van Plange. De Nederlandse tak die in 2015 door AB Mauri is overgenomen, staat hier volledig los van.

Sterkere positie Puratos in Duitsland

Piet Sanders, Puratos Market Director voor Noord & Oost Europa, legt uit dat de overname de business development-teams in Duitsland, dat Europa’s grootste bakkerijmarkt is, versterkt. Ook wordt het aanbod aan producten van Puratos hiermee uitgebreid. Sanders: ‘Deze acquisitie brengt twee bedrijven samen die dezelfde waarden delen zoals de passie voor innovatie, toewijding aan kwaliteit en een klantcentrale aanpak.’

Plange gaat door in meel en bloem

Plange Bakery Ingredients Business in Duitsland kent een historie sinds 1775. Het bedrijf bestaat uit een team van 32 mensen en biedt een portfolio van meer dan 200 bakkerijproducten. Met de verkoop van Plange Bakery Ingredients wil PMG zich gaan focussen op zijn maalderij-activiteiten, met de productie en levering van meel en bloem.

 

Over Puratos

Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. De producten en diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. In veel gevallen worden ze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Het hoofdkantoor bevindt zich aan de rand van Brussel (België), waar het bedrijf werd opgericht in 1919.

 

Reageer op dit artikel