nieuws

Maleisisch patisserieteam Dobla wint Asian Pastry Cup 2018

Nieuws 1724

Maleisisch patisserieteam Dobla wint Asian Pastry Cup 2018
Het team van Maleisië: Chi Yin Siau, Wei Loon Tan en Chee Siang (Otto) Tay. Foto: Dobla

Met indrukwekkende showstukken van chocolade en suikerwerk, desserts-op-bord en chocoladepatisserie liet het team van Otto Tay 11 andere deelnemende landen achter zich en kwalificeerde zich voor de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 in Lyon.  Dobla is tevens sponsor van Team China, dat zich met een vierde plaats ook plaatste voor de Coupe […]

Met indrukwekkende showstukken van chocolade en suikerwerk, desserts-op-bord en chocoladepatisserie liet het team van Otto Tay 11 andere deelnemende landen achter zich en kwalificeerde zich voor de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie 2019 in Lyon.  Dobla is tevens sponsor van Team China, dat zich met een vierde plaats ook plaatste voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie. The Asian Pastry Cup 2018 vond plaats tijdens de internationale voedsel- en horecavakbeurs Food&HotelAsia in Singapore.

Team Maleisië, met de vermaarde jonge pastrychef Otto Tay, kreeg net als de andere teams de opdracht om binnen 8 uur een showstuk van chocolade én suiker te maken, alsmede 18 desserts en 2 chocolade-patisserieën. Met spectaculaire creaties werden zij door de vakjury tot winnaar uitgeroepen.

Creatieve geest van Otto aanwezig

Eric Kakebeen, President van Dobla Asia: ‘De creatieve geest van chef Otto is altijd al prominent zichtbaar in de productontwikkeling van alle decoraties van Dobla Azië. Zijn kracht is met het winnen van de Cup wederom bewezen en we zijn enorm trots op hem en zijn teamgenoten. Ze hebben hard gewerkt aan deze uitdaging en een verbluffend resultaat geleverd. We zijn er zeker van dat ze ook tijdens de Coupe du Monde in Lyon hoge ogen zullen gooien. Onze klanten in Azië zullen nog meer dan voorheen uitkijken naar toekomstige workshops en demo’s van onze award winning top chef.’

Grande finale in Lyon 2019

Team Maleisië heeft zich met deze overwinning geplaatst voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie, de internationale grande finale die in januari 2019 in Lyon plaatsvindt. Tijdens ‘s wereld grootste voedsel- en horecaevenement strijden 23 teams bestaande uit de meest veelbelovende banketbakkers uit vier continenten voor de ultieme bekroning: uitgeroepen worden tot world pastry champion.

Over Dobla

Het familiebedrijf Dobla is sinds de oprichting in 1950 uitgegroeid tot een mondiale speler op de markt voor chocoladedecoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft ca. 450 medewerkers, levert aan klanten in meer dan 100 landen, heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store en museum in Alkmaar, en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong.

Reageer op dit artikel