nieuws

Kids Rivierenbuurt ontwikkelen Wolkenkrabbertje voor prof-bakker

Nieuws

Kids Rivierenbuurt ontwikkelen Wolkenkrabbertje voor prof-bakker
Amsterdam-Zuid-bestuurder Marijn van Ballegooijen neemt het Wolkenkrabbertje in ontvangst van de RijnBIZkids. Bakker Remko applaudisseert op de achtergrond. Foto: Carla Termorshuizen

De Amsterdamse Rivierenbuurt heeft er een koekje bij, gemaakt en ontwikkeld door kinderen die 10 weken lang een cursus volgden bij bakkerij Remko’s brood & taartjes. Het Wolkenkrabbertje is woensdagmiddag officieel gelanceerd en wordt door de bakker in productie genomen.

Het Wolkenkrabbertje voor Remko’s brood & taartjes is ontsproten aan het brein van de kinderen die RijnBIZkids worden genoemd. Zij hebben gedurende tien weken een cursus koekjesmaken gevolgd bij Remko’s brood & taartjes in Amsterdam-Zuid. Vanaf nu  is het koekje met anijs, gember en kokos vanaf nu officieel hét Rivierenbuurtkoekje dat is vernoemd naar het gebouw in de omgeving dat in de volksmond de Wolkenkrabber heet.

De kinderen hebben gedurende de cursus zelf geëxperimenteerd met smaken, structureren. Ze hebben hun creaties zelf moeten maken, pitchen en presenteren, met als opdracht een elegant, smaakvol koekje te maken dat Remko’s brood & taartjes daadwerkelijk in productie kon nemen. ‘Ze hebben ook een spotje gemaakt voor de lancering. Ze hebben het serieus opgepakt, met heel veel plezier’, vertelt vertelt mede-eigenaar Carla Termorshuizen.

Tastbaar resultaat

De uitreiking van het eerste Wolkenkrabbertje aan Amsterdam-Zuid-bestuurder Marijn van Ballegooijen was een feestelijke moment. Van Ballegooijen nam het dankbaar in ontvangst, sprak uit dat het voor de kinderen zeer speciaal was en voor de Rivierenbuurt een uniek project, met een tastbaar en smaakvol resultaat. ‘Natuurlijk was er daarna de gelegenheid om te proeven en kregen de kinderen een diploma en een pot Wolkenkrabbertjes’, vertelt mede-eigenaresse Carla Termorshuizen.  ‘Vanaf nu liggen de Wolkenkrabbertjes bij Remko’s brood & taartjes in de schappen en zijn ze ook online te koop. Een prachtige apotheose van een prachtig project waarmee de Rivierenbuurt mooi op de kaart is gezet!’

Heerlijk koekje met bijzondere smaak

Remko van Remko’s brood & taartjes vervolgt: ‘Het Wolkenkrabbertje is een heerlijk koekje geworden met een bijzondere smaak. Met anijs, gember en kokos en op elk koekje een afbeelding van de ‘wolkenkrabber’. Geweldig wat de kinderen hebben neergezet en het was een feest om hier deel van uit te mogen maken. We hopen natuurlijk ook dat de kinderen enthousiast zijn over het vak, wie weet zitten er toekomstige bakkers bij. Een deel van de opbrengst van het koekje gaat naar een goed doel: talentontwikkeling van kinderen in de Rivierenbuurt.’

De eigenaars van Remko’s brood & taartjes organiseren de cursus om iets te betekenen voor kids, te zorgen voor verbinding in de buurt, de kinderen te interesseren voor het vak. ‘En natuurlijk hopen we dat iedereen deze koekjes komt kopen’, lacht Termorshuizen.

Eigen site en promovideo

Het Wolkenkrabbertje heeft sinds woensdag ook een eigen website. Op deze website is ook de promovideo te bekijken is.

Foto's

Reageer op dit artikel