nieuws

Carrefour brengt Belgisch speltbrood in CUBZZ-assortiment

Nieuws 1263

Carrefour brengt Belgisch speltbrood in CUBZZ-assortiment

Carrefour brengt eind april CUBZZ-brood, volkorenbrood met Belgische spelt, in de schappen. Carrefour besteedt voor dit goededoelenmerk aandacht aan brood en banket en werkt met Belgische ingrediënten.

Het volkorenbrood met Belgische spelt dat Carrefour onder het CUBZZ-merk verkoopt, is 100 procent natuurlijk, authentiek, een bron van vezels en heeft een laag zoutgehalte (25 procent minder zout). Ook de andere ingrediënten die worden gebruikt (tarwe, gist en  speltdesem) zijn van Belgische herkomst. Het brood wordt op steen gebakken, weegt 600 gram en zit in een verpakking die composteerbaar is. Het is vanaf eind deze maand te koop voor €1,99  in de Carrefour Hypermarkten, Market en Express in België.

Ondersteuning voor kinderen

De formule werkt sinds augustus 2016 samen met CUBZZ, fondsen verzamelt voor verenigingen die kinderen ondersteunen, zoals SOS Kinderdorpen. De klant bepaalt zelf aan welk project de fondsen worden geschonken. De supermarktketen verkoopt al langer speculaas, chocoladedrank en twee soorten koffie van Belgische herkomst in het assortiment van CUBZZ.

Unieke code

Net als op dit nieuwe brood staat op elke CUBZZ-verpakking  een unieke code. Zodra de klant het product heeft gekocht voert hij de code in op www.cubzz.be. Daar kan hij kiezen welk project hij wil steunen. Vervolgens maakt CUBZZ zijn bijdrage over aan dat project. Als klanten geen specifiek initiatief kiezen, worden die fondsen eerlijk verdeeld onder alle projecten die CUBZZ ondersteunt.

Over Carrefour

De Belgische supermarktorganisatie Carrefour omvat 45 hypermarkten, 443 Market supermarkten, 296 Express buurtwinkels en zo’n 200 Drive afhaalpunten. De winkels zijn gevestigd in bijna iedere gemeente in België en brengen een uniek aanbod van 11.000 lokale en 4.000 bio- en welzijnsproducten. Dagelijks doen 700.000 klanten en jaarlijks zo’n 80 procent van de gezinnen in België hun boodschappen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour groep, een internationale  foodretailer met ruim 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.300 winkels aanwezig in meer dan 30 landen en realiseerde in 2017 een omzet van 88,24 miljard euro.

 

 

Reageer op dit artikel