nieuws

Top bv biedt ervaren techneuten voor mkb

Nieuws 534

Het tekort aan hoogopgeleid technisch personeel raakt ook de levensmiddelensector in het mkb. Top bv uit Wageningen springt hier met zijn dienstverlening op in.

Top bv biedt ervaren techneuten voor mkb
Technisch personeel is bijvoorbeeld nodig voor de inrichting van bedrijven. Foto: Top bv

Het grote tekort aan hoogopgeleid personeel heeft een remmende werking op de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de levensmiddelenindustrie, stelt Top bv. Omdat het mkb de process engineers vaak maar tijdelijk nodig heeft, biedt het Wageningse bedrijf deze diensten aan.

Ervaren techneuten in dienst

Top bv heeft ervaren process engineers en werktuigbouwkundigen in dienst die beschikken over gewenste technische kennis. ‘Daarmee is de dienstverlener een geschikte partner voor bedrijven die een nieuwe proceslijn neer willen zetten of custom-made machines willen ontwikkelen en realiseren’, zo laat Nick van Lanen, food technologist van Top bv weten.

‘De vraag naar geschikt technisch personeel overstijgt ruim het aanbod, waardoor de benodigde medewerkers niet alleen lastig te vinden zijn, maar vaak ook nauwelijks betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen. Daar staat tegenover dat het mkb technisch hooggeschoold personeel vaak niet voor langere tijd op fulltime basis nodig heeft. De kennis is vaak vooral nodig bij grotere veranderingen, zoals bij de invoering van een nieuwe proceslijn.

Anuga FoodTec

Top bv is van 20 tot en met 23 maart te vinden op de Anuga FoodTec in Keulen. Daar toont het bedrijf van process enginering voor het mkb aan de bezoekers van de vakbeurs.

 

Reageer op dit artikel