nieuws

Scholieren maken zich op voor finale Taartopmaakwedstrijd

Nieuws 568

Basisscholieren uit Amsterdam en omgeving maken zich op voor de finale van de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd die vanmiddag plaatsvindt. Vmbo-school Hubertus & Berkhoff wil kinderen op deze manier enthousiast maken ‘voor het mooie en creatieve bakkersvak’.

Scholieren maken zich op voor finale Taartopmaakwedstrijd

Hubertus & Berkhoff, middelbare school in Amsterdam voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie, organiseerde eerder dit jaar voor het eerst de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd voor groep 7 en 8 leerlingen van de basisschool. Uit twee voorrondes zijn de beste 10 leerlingen door naar de finale die vanmiddag van 15 tot 17 uur plaatsvindt op ‘De lekkerste school van Nederland’.

Holtkamp en Le Blanc jureren

De creaties worden beoordeeld door top-patissiers Han le Blanc en Cees Holtkamp (van de gelijknamige patissierie in Amsterdam). De jury let op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en tijd (lukt het binnen anderhalf uur). De winnende leerling ontvangt een wisselbeker, een aandenken. En iets lekkers voor het hele gezin, zo laat Hubertus & Berkhoff weten.

De wedstrijd

De wedstrijd is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het taartje heeft een diameter van 15 cm en zal gevuld worden met ‘crème au beurre’. Het gaat om een taartenopmaakwedstrijd, dus het taartje wordt zo aangeboden dat het klaar is voor de decoratie. De kinderen kunnen hun eigen creativiteit inzetten op de decoratie. De creatie moet wel te maken hebben met het thema Sport & Spel. Er zullen materialen aanwezig zijn om de eigen creaties te vervaardigen. Belangrijk is dat alles op de taart eetbaar is. De taartjes moeten binnen 1,5 uur kunnen worden opgemaakt. Tijdens de wedstrijd is er drinken en wat lekkers aanwezig voor de kandidaten. De ouders kunnen in het Grand Café van de school plaatsnemen en af en toe even kijken hoe het gaat.

Waarom deze wedstrijd?

Met een jarenlange traditie als leerschool voor horeca, bakkerij en recreatie noemt Hubertus & Berkhoff zichzelf ook wel: De lekkerste school van Nederland. ‘Omdat we kinderen heel graag willen enthousiasmeren voor het mooie en creatieve bakkersvak, organiseren we voor het eerst deze speciale Amsterdamse taartopmaakwedstrijd. We hopen dat hiermee een nieuwe traditie is geboren, want vakmanschap staat bij ons centraal’, laat een woordvoerder weten.

De vmbo-school organiseert onder meer ook masterclasses voor leerlingen in de bovenbouw, die extra uitgedaagd willen worden. Ook wordt deelname aan regionale en landelijke culinaire vakwedstrijden aangejaagd.

Reageer op dit artikel