nieuws

Overname Meneba door Dossche afgerond

Nieuws 2261

Overname Meneba door Dossche afgerond

De overname van Meneba door Dossche Mills is rond. Midden februari heeft de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM) na grondig onderzoek het licht al op groen gezet voor de overname.

De overname van Meneba past volledig in de langetermijnvisie en strategie van Dossche Mills om een sterke speler te worden op Europees niveau in de markt van bakkerijmeel.

‘Ik ben oprecht fier op de samensmelting van deze 2 mooie bedrijven die een referentie zijn in de maalderijwereld. De eisen van de consument omtrent voedselveiligheid, ketentransparantie, gezondheid en authenticiteit worden terecht steeds belangrijker. Dankzij deze schaalvergroting is Dossche Mills in staat samen met de ambachtelijke en industriële bakkerijen de consumptie van eerlijk en gezond brood te bevorderen’, zegt Kristof Dossche, CEO Dossche Mills.

Feiten

Met de overname zal Dossche Mills tot de top 5 in Europa behoren op vlak van de productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding. Het bedrijf zal meer dan 400 medewerkers tellen, ruim 1,2 miljoen ton tarwe vermalen per jaar en een omzet van afgerond €350 miljoen genereren. Dossche Mills maakt deel uit van de groep Dossche die geconsolideerd bijna €450 miljoen omzet genereert en meer dan 700 mensen tewerkstelt.

Groen licht ACM

Met de overname door meelproducent Dossche Mills van concurrent Meneba ontstaat op de Europese markt geen bedreiging voor de keuzemogelijkheden van de afnemers, concludeerde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in februari na uitgebreid onderzoek. Naar verwachting zal de concurrentie van de Duitse maalderijen, die inmiddels al 30 procent van de markt bedienen, in de nabije toekomst verder toenemen.

Reageer op dit artikel