nieuws

Organisatie Bakkersvak tevreden over editie 2018

Nieuws 1478

Organisatie Bakkersvak tevreden over editie 2018

Organisator Easyfairs is tevreden over het beursverloop van Bakkersvak 2018. De verhuizing naar Gorinchem heeft voor meer ruimte voor de exposanten gezorgd. Easyfairs blijft naar verbeterpunten zoeken. ‘Stilstand is geen optie’, laat Corine Visser, Event Manager Bakkersvak, weten.

De bezoekersaantallen zijn halverwege de beursmaandag nog niet bekend. ‘Maar het lijkt drukker dan vorig jaar’, zegt Visser. De studenten komen op verzoek van de organisatie op maandag tussen 14.00 uur en 18.00 uur. Voor deze aanpak is bewust gekozen. ‘Het is voor het eerst dat we het zo aanvliegen, juist om voor iedereen voldoende tijd te creëren: voor de professionals op zondag en voor de jeugd op maandagmiddag. In eerdere edities merkten we dat standhouders te weinig tijd hadden voor studenten, dat hebben we met deze beslissing willen ondervangen.’

Of studenten volgend jaar ook een vast moment krijgen om de beurs te bezoeken is nog niet bekend. Visser: ‘We gaan evalueren hoe het dit jaar verloopt. Soms moet je dingen uitproberen om te kijken hoe het uitpakt. Stilstand is simpelweg geen optie.’

De standhouders hebben over het algemeen geen problemen met het bezoek van studenten gedurende de hele beurs. ‘We zijn volwassen genoeg dat als er een serieuze klant langskomt, we tegen de student zeggen dat het nu even niet goed uitkomt en of hij of zij straks even terugkomt’, is een geluid dat breedgedragen wordt. Net als: ‘Het zijn de bakkers van de toekomst, laten we ze alsjeblieft met open armen ontvangen.’

Een enkele standhouder geeft aan de afbakening juist prettig te vinden, omdat daarmee de klantcontacten de ruimte krijgen en de studenten in de middag. Dat mogen zowel de zondagmiddag als de maandagmiddag zijn.

Driedaagse in 2019

In 2019 wordt de beurs uitgebreid naar drie dagen. ‘We hebben een onderzoek gehouden onder zowel exposanten als bezoekers of er animo is voor een driedaagse Bakkersvak. Hier kwamen overwegend positieve reacties op. Maar of de beurs vervolgens een driedaagse blijft, is nog niet bekend. We gaan eerst kijken hoe het in 2019 bevalt.’

Over de schakeling naar de 3-daagse zijn de standhouders niet gelijk overtuigd, zo blijkt uit geluiden in de wandelgangen. Grote standhouders kunnen enerzijds hun stand beter benutten in drie dagen tijd, maar tegelijkertijd staat het hele verkoopteam vaak op Bakkersvak, waardoor zij in plaats van twee nu drie dagen klantbezoeken missen. Voor bakkers en banketbakkers die de demo’s geven geldt dat zij nog een dag extra uit hun bedrijven weg zijn.

Een ander geluid dat wordt gehoord is dat de beurs te versnipperd wordt qua bezoekersaantallen. ‘De groep bakkers wordt niet groter. Het is nu wel lekker druk, dat maakt de beurs ook. Het is voor de contacten onderling ook prettig. Als er straks per dag veel minder mensen lopen, hoe aantrekkelijk is dat?’

Een bezoeker zegt heel nuchter: ‘Ze gaan het proberen. Als het niet slaagt, horen we dat volgend jaar vanzelf.’

 

Reageer op dit artikel