nieuws

Officiële opening Siroopwafelfabriek in Gouda

Nieuws 879

De Siroopwafelfabriek in Gouda is dit weekend officieel geopend. In de Siroopwafelfabriek worden de Kamphuisen siroopwafels gebakken volgens het oudste stroopwafelrecept van Gouda.

Officiële opening Siroopwafelfabriek in Gouda
Bezoekers krijgen uitleg over de siroopwafels. Foto: Siroopwafelfabriek

De Siroopwafelfabriek is Gouda’s nieuwste attractie voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Wethouder Thierry van Vugt verrichtte vrijdag de opening. Met een druk op de knop startte hij de animatie, waarmee elke bezoeker aan de Siroopwafelfabriek verwelkomd wordt.

De digitale presentatie vertelt het verhaal van de Goudse siroopwafel en de geschiedenis van Kamphuisen. Daarna bracht de wethouder zelf een bezoek aan de fabriek, vergezeld door Jan Anker, de huidige eigenaar van het Kamphuisen siroopwafelrecept en initiatiefnemer van de Siroopwafelfabriek.

Blij met attractie

Wethouder Van Vugt: ‘Gouda is blij met een nieuwe attractie die past bij de ontwikkeling van de stad. We hebben gezien hoe de plannen van ondernemer Jan Anker de afgelopen twee jaar zijn ontvouwd tot een experience met ruimte voor 40.000 bezoekers per jaar.’

Wethouder Van Vugt roemde ook de durf en passie die ervoor nodig is om van een droom werkelijkheid te maken. Sinds 8 maart jl. is de Siroopwafelfabriek geopend voor het publiek.  Een bezoek aan de fabriek is een echte belevenis. ‘Het was onze ambitie om de productie van de Kamphuisen siroopwafel terug te brengen naar hartje Gouda, waar het ooit begon.’ aldus Jan Anker. ‘En om het zo leuk te maken dat bezoekers nog een keer terug willen komen.’

Over de Siroopwafelfabriek

De Siroopwafelfabriek staat in hartje Gouda, in een monumentaal pand aan de Markt 69. De Siroopwafelfabriek is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 -18:00 uur.

Lees ook: Gouda krijgt een Siroopwafelexperience

Reageer op dit artikel