nieuws

Kinderen stellen Jumbo’s Koningsontbijt samen

Nieuws 689

Kinderen stellen Jumbo’s Koningsontbijt samen
Koning Willem-Alexander tijdens een eerdere editie van de Koningsspelen, die jongeren moet aanmoedigen te sporten. Foto: Koningsspelen

Jumbo verzorgt vrijdag 20 april voor de 6e keer op rij het Koningsontbijt. Jumbo’s Raad van Kinderen heeft meegedacht over de samenstelling van het ontbijt,

Voorafgaand aan de Koningsspelen op vrijdag 20 april ontvangen ruim 1,2 miljoen basisschoolkinderen het Koningsontbijt, zodat ze de dag goed beginnen. Nieuw dit jaar is dat het Koningsontbijt voor en door kinderen is samengesteld; voor het eerst heeft Jumbo de Raad van Kinderen ingeschakeld. De samenstelling van het ontbijt is ook dit jaar in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Initiatief Richard Krajicek na kroning WA

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. In 2018 is dit op vrijdag 20 april. In 2019 zal hier in verband met Goede Vrijdag van worden afgeweken; de Koningsspelen zullen dan een week eerder worden gevierd op vrijdag 12 april 2019.

Meer bewegen

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen en stimuleert zijn klanten daarom om gezond te eten en meer te bewegen. Een goed ontbijt is een belangrijke start

Het ontbijtpakket van Jumbo.

van de dag. ‘Het Koningsontbijt is voor ons een mooi moment om basisschoolkinderen én ouders op leuke wijze kennis te laten maken met een gezonde en voedzame start van de dag. Wat is er leuker dan samen met je klasgenootjes te ontbijten en daarna de hele dag te sporten’, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, als cco verantwoordelijk voor Formule en Innovatie en mede-eigenaar van Jumbo.

Samenstelling van het ontbijt

Het Koningsontbijt is dit jaar uitgebreid met gezonde producten en bestaat  uit: volkorenbrood, glutenvrij brood,  speltwafels, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Woezel en Pip smeerkaas, Blue Band fruitspread, oranje gekookte eieren, Jumbo halvarine, Jumbo halvajam, Jumbo appelstroop, Woezel en Pip appeltjes, komkommer en snoeptomaatjes. Ook zit er een waterkan bij elk ontbijtpakket, om kinderen te stimuleren kraanwater te drinken.

Goed en gevarieerd

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: ‘Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk een goed en gevarieerd ontbijt is. Dat Jumbo dit jaar Jumbo’s Raad van Kinderen heeft mee laten beslissen over de inhoud van het Koningsontbijt vind ik een mooi initiatief. De door de hen gekozen producten zullen het ontbijt tijdens de Koningsspelen ongetwijfeld nog leuker en lekkerder maken.’

Kinderen gelijkwaardige stem

Jumbo werkt samen met de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation in samenwerking met Unicef Nederland. De gedachte achter dit initiatief is dat de jeugd een gelijkwaardige stem krijgt in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. Ook onder meer Albert Heijn heeft een Raad van Kindereningesteld.

 

Reageer op dit artikel