nieuws

Kees Baars Nederlands Kampioen Gelato

Nieuws 1042

Kees Baars van IJssalon IJsie Prima is de nieuwe Nederlands Kampioen Gelato geworden. Hij won de spannende Gelato Festival Challenge met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom.

Kees Baars Nederlands Kampioen Gelato

Baars liet 26 andere kandidaten achter zich met zijn ijssmaak Spiced Coffee, waarin hij uitpakte met een vleugje kardemom. De ijsbereider uit Callantsoog schrijft niet enkel de nationale titel op zijn naam, hij krijgt ook net als de nummer twee een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. De prijs voor Next Generation (onder de 30) ging naar Matthijs Bollen van Ijs van Matthijs (Wassenaar).

Familierecept

Sinds 1963 wordt er bij IJssalon IJsie Prima ambachtelijk ijs gemaakt volgens een goed bewaard familierecept. Kees Baars en zijn zonen zijn daar ondertussen al de derde generatie ijsmakers bij wie traditie, toewijding en kwaliteit centraal staan. Bovendien gaan ze in de gelauwerde ijskeuken in Callantsoog voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en ijscreaties. Getuige daarvan is natuurlijk de ijssmaak die de eerste prijs haalde tijdens het Nederlands Kampioenschap, Spiced Coffee. Baars verwerkte daar onder meer Kardemom in. Kardemom behoort tot de gemberfamilie en is een belangrijk onderdeel van diverse kruidenmengels. Die zijn bijvoorbeeld terug te vinden in Indiase massala, kerries alsook in Nederlandse speculaas-en kruidenkoeken. En dus ook in het lekkerste ijs van Nederland: de Spiced Coffee van Kees Baars van Ijssalon Ijsie Prima.

De winnende ijssmaak: Spiced Coffee met kardemom

Top 3

  1. Kees Baars, IJssalon IJsie Prima, Callantsoog (Spiced Coffee met Kardemom)
  2. Ilse Kennis, IJssalon De Smaak, Reusel (Lemon Crunchy Almond)
  3. Erik Kuiper (Europees Kampioen 2017), De Ijskuip, Denekamp (Boerendans met custard van advocaat en chocolade)
Reageer op dit artikel