nieuws

Esther Faasen wint de Dutch Pastry Award 2018

Nieuws 5351

Esther Faasen wint de Dutch Pastry Award 2018
In 2018 won Esther Faasen de Dutch Pastry Award. Foto: Bakkerswereld

Esther Faasen heeft het beste showstuk en het lekkerste taartje gemaakt en wint daarmee de Dutch Pastry Award 2018. Naast de prestigieuze prijs krijgt zij ook het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Het is sinds lange tijd dat een vrouw er met deze prestigieuze prijs vandoor gaat. In 2004 wist Marike van Beurden de felbegeerde prijs te winnen. Esther Faasen mag zich nu als aspirant-lid aansluiten bij het Nederlands Patisserie Team.

De nummers 1 en 2 lagen volgens de leden van het NPT heel dicht bij elkaar. Het was voor de jury een lastige beslissing.

Tweede en derde prijs

Zilver was er voor Marlon Koning. NPT-lid Tom van de Veen reikte deze tweede prijs uit. De derde prijs ging naar Goos Burbach.  Hij ontving zijn bronzen plak uit handen van Robin Hoedjes.

De design-award werd uitgereikt door hof-patissier Jeroen Goossens aan Marlon Koning, die ook de tweede prijs voor zijn creatie won. Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute, (BI) reikte de Jurgen Willems aanmoedigingsprijs uit aan Marco Reijnen, docent aan het Rijn IJssel College in Wageningen. Hij mag een cursus volgen in Zaandam bij het BI.

Faasen wint ook publieksprijs

Ramon Huigsloot, lid van het Nederlands Patisserie Team, maakte de winnaar van de publieksprijs bekend. De bezoekers van de beurs kozen het werk van DPA-winnares Esther Faasen bijna unaniem als mooiste werk uit. Zij maakte een prachtig werk met een aap en een levensboom, wat de circle of life verbeeldt.

Het thema van de DPA was dit jaar was History. Voor 2019 worden de nieuwe kandidaten uitgedaagd een stuk te maken met het thema ‘Heroes’. Dat maakte Carlo Midiri, lid van het NPT tijdens de uitreiking van de award tijdens Bakkersvak in Gorinchem, bekend.

Foto's

Reageer op dit artikel