nieuws

Bread Valley Londerzeel wint Factory of the Future Award

Nieuws 897

Bread Valley Londerzeel – onderdeel van het Zweedse Lantmännen Unibake – is door de organisatie Made Different verkozen tot Fabriek van de Toekomst. Een unieke prestatie omdat de Belgische vestiging in de lente van 2015 volledig in vlammen opging en in nauwelijks een jaar weer werd opgebouwd.

Bread Valley Londerzeel wint Factory of the Future Award

De onderscheiding voor Bread Valley Londerzeel – de tweede grootste brood- en broodproductengroep van Europa – een bijzonder hoogtepunt. Directeur Patrick Wauters noemt de bekroning een stevig hart onder de riem van de medewerkers: ‘Factory of the Future Award beoordeelt niet alleen onze productiemethodes, technologische innovatie en duurzaamheid maar ook de drive en expertise van ons team. En dat laatste maakt ons extra trots.’

Volledig geautomatiseerd productieproces

Lantmännen Unibake geniet het vertrouwen in heel Europa en ver daarbuiten, tot in Australië. De kracht van het bedrijf is het perfect inspelen op de smaakvoorkeuren van consumenten in combinatie met een grootschalig productieproces. Ambachtelijke kwaliteit van brood geniet de voorkeur. De gloednieuwe productielijn levert de hoogste kwaliteit en kent een stijgende populariteit. Ook de jury van de Fabriek van de Toekomst had de hoogste waardering voor het succesvolle concept van Bread Valley Londerzeel.

11.000 ambachtelijke stokbroden per uur

De vernieuwde lijn levert een verbluffende productie en een enorme variatie. Van een knapperig stokbrood tot klassieke broodsoorten: de kwaliteit is gegarandeerd. Het volautomatische productieproces van deze omvang, inclusief intelligente diepvriesinstallaties, is vrijwel uniek in de sector. De investering was dan ook zeer omvangrijk: ruim 100 miljoen euro. Vandaag produceert de vestiging 600.000 ton brood, per dag.

Teamspirit staat centraal in Londerzeel

Fabriek van de Toekomst is zeker niet alleen een verhaal van investeringen en technologie. De menselijke factor bepaalt mee wie deze toonaangevende titel verdient. De jury had veel waardering voor de aanpak van Lantmännen Unibake. Bakkers krijgen een actieve rol bij het bedenken van nieuwe producten. Het bedrijf stimuleert inspraak en kent weinig hiërarchie. Ook het feit dat de medewerkers samen de schouders onder de wederopbouw zetten, was een grote meerwaarde. Zo draaide het enorme drama van de brand in 2015 uit op een grote overwinning voor het team van Lantmännen Unibake in 2018.

 

Reageer op dit artikel