nieuws

Bloemenhandelaar lanceert taartenplatform

Nieuws

Bloemenhandelaar lanceert taartenplatform

Toptaarten.nl is het nieuwe concept van Edwin van Arkel, oprichter van Topbloemen.nl. Het platform kent inmiddels een landelijk netwerk van 150 lokale bakkers en is vandaag gelanceerd.

Edwin van Arkel bedacht het bedrijfsmodel voor Toptaarten.nl. Van Arkel deed dit eerder voor Topbloemen.nl en werd daarmee in enkele jaren tijd marktleider. Vanuit die basis is Toptaarten.nl ontstaan. De afgelopen twee jaar is er een landelijk dekkend netwerk gecreëerd van lokale bakkers. Deze leveren vanaf maandag 19 maart 2018 de taarten via Toptaarten.nl

Er zijn op dit moment 168 bakkers aangesloten laat Van Arkel weten. ‘Deze bakkers zijn bijna allemaal door ons bezocht. Het zijn allemaal zelfstandige bakkers. Er zijn ook veel bakkers die ons om informatie gevraagd hebben en we verwachten de komende tijd veel nieuwe bakkers aan te mogen sluiten.’

Verdienmodel voor de bakker

Bakkers die zich aansluiten bij Toptaarten.nl doen dat op basis van op no cure, no pay. Van Arkel: ‘Er zijn geen aansluitkosten, geen abonnementskosten en we hanteren ook geen opzegtermijn. Dit betekent ook dat als de bakker geen bestellingen zou krijgen, hij ook geen kosten heeft om aangesloten te zijn. Het verdienmodel is dat we een korting vragen aan de bakker voor het leveren van de taarten. Deze korting is onze marge. Daarnaast regelen wij de gehele financiële afhandeling, de bakker krijgt automatisch uitbetaald, hoeft geen factureren te sturen en loopt ook geen betalingsrisico.’

Wat doet de concurrentie?

De ondernemer heeft ook gekeken naar de modellen van concurrenten zoals Gefelicitaart en Taartenwinkel. ‘Deze werken met een centraal model waarbij de lokale bakkers geen rol hebben. Wij geloven daar niet in. Wij hebben er voor gekozen om (net als bij Topbloemen) alle opdrachten te laten uitvoeren door lokale ondernemers omdat wij geloven dat daar de beste kwaliteit taarten vandaan komt. Over het algemeen kunnen deze zelfstandigen de extra omzet ook goed gebruiken.’

Op maat of standaard

Zowel particulieren als bedrijven kunnen op de site terecht voor standaard- of op maat gemaakte taarten. Oprichter Edwin van Arkel vertelt: ‘Na jaren werken en het verfijnen van de Topbloemen-aanpak zijn we klaar om met taarten hetzelfde te doen en lokale bakkerijen te helpen aan een mooie omzet.’

Van bloemen naar taarten

Sinds 1921 worden er landelijk georganiseerd bloemen bezorgd in Nederland. Er is lange tijd één marktleider geweest. In 1999 richtte Edwin van Arkel het landelijke bloemenbezorgbedrijf Topbloemen op. In 2015 nam Topbloemen.nl de marktleiderspositie over.

Met een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro verzendt het bedrijf ruim één miljoen boeketten naar particulieren en bedrijven. Met Toptaarten.nl heeft Van Arkel dezelfde groei voor ogen. ‘Een goede taart hoort dagvers te worden gemaakt door een lokale, ambachtelijk bakker. Die heeft de kennis in huis en is doorgaans bekend en vaak zelfs een begrip in de regio. Local heroes noemen wij ze hier. Ze werken met veel liefde voor de producten en zijn echte vakmensen.’

Lokale bakkerijen bezorgen

De oprichter van Toptaarten.nl heeft als passie mensen blij te maken met mooie producten. Op de website kunnen mensen kiezen uit ruim 50 taarten, fototaarten en gebak. De foto- of logotaarten zijn zelf te ontwerpen. Een lokale bakkerij maakt en bezorgt de taart.

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit en bezorging van lokale ondernemers veel betrouwbaarder is dan via landelijke koeriers, volgens Van Arkel. Daarnaast kunnen lokale bakkers ook vroeg in de ochtend leveren. Er is een speciale taartdoos ontwikkeld die ervoor zorgt dat er geen slagroom aan de zijkanten van de doos komt. Daarnaast heeft de doos een stans waarmee die gemakkelijk open kan worden gescheurd om de taart makkelijk te kunnen snijden.

Landelijke dekking mag uitgebreid

Toptaarten heeft met de inmiddels 168 aangesloten lokale bakkerijen een landelijke dekking. Geïnteresseerde bakkerijen kunnen zich aanmelden. Er start een landelijke mediacampagne op tv en radio, in social media en outdoor.

Lees ook: Deliveroo gaat ontbijt bezorgen in Amsterdam

Bezorgdienst Bready zorgt voor landelijke dekking met Bake Five

 

Reageer op dit artikel