nieuws

Bienefelt negende drager Masters-bakkersbuis

Nieuws 2106

Bienefelt negende drager Masters-bakkersbuis

Peter Bienefelt is vanaf vandaag officieel drager van de Masters-bakkersbuis. Hij is daarmee de negende bakker ter wereld die deze eer ten deel valt.

Meester Boulanger Peter Bienefelt verdiende de ‘gouden buis’ tijdens de Bakery Masters in Parijs, waar hij begin februari wereldkampioen werd. Met Bakery Institutecoach Hans Som en zijn vakbroeders van het Boulangerie Team aan zijn zijde, kreeg hij de Masters-bakkersbuis aangereikt door Ron Vlasveld van hoofdsponsor van Bakery Masters: Lesaffre (Algist Bruggeman).

Bienefelt is de negende bakker die wereldwijd die titel mag dragen en de derde broodbakker.

In 2010 won François Brandt deze titel in de categorie sierstukken. De Nederlandse bakker van Franse origine die lesgeeft aan het Bakery Institute  is dus eveneens wereldkampioen Bakery Masters, maar in een andere categorie. Ook hij is destijds gecoacht door Hans Som.

Gebroederlijk op het podium

De huldiging van Peter Bienefelt vond maandag onder grote belangstelling plaats tijdens de laatste dag van de Bakkersvak in Gorinchem. Gebroederlijk stonden de kersverse wereldkampioen en Som te glunderen op het podium.

Zij scoorden gezamenlijk op de internationale vakwedstrijd Bakery Masters in Parijs, zoals de bescheiden Bienefelt het benoemde. ‘Het is iets wat je samen doet, met Hans en ook met mijn vakbroeders van het Boulangerie Team die me een jaar lang hebben ondersteund en meegedacht.’

NBOV-voorzitter Jos den Otter benadrukte in zijn openingswoord het belang van deelname aan vakwedstrijden en demonstraties, zoals die ook door de leden van het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team op Bakkersvak 2018 te zien waren. ‘Hier zien jullie wat er voorkomt uit al deze inspanningen: een wereldkampioen.’

Foto's

Reageer op dit artikel